Görüntünün adresi Toronto çıktı

Güncelleme Tarihi:

Görüntünün adresi Toronto çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2010 16:55

CHP Lideri Deniz Baykal'ın istifasına neden olan görüntülere ilişkin polisin yaptığı araştırmada, yayını yapan bir internet sitesinin sahibi Murat D. isimli kişinin ifadesi alındı. Murat D. ifadesinde görüntüleri tesadüfen bulduğunu ve yurtdışı kaynaklı Metacafe isimli internet sitesinden kopyaladığını söyledi.

Haberin Devamı

BAYKAL BÖYLE İSTİFA ETTİ / WEB TV

BAYKAL GÖZYAÅžLARI ARASINDA Ä°STÄ°FA ETTÄ° / Foto Galeri  Â

BAYKAL'IN KENDÄ° SESÄ°NDEN HAYAT FELSEFESÄ° / WEB TV

Görüntüler Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın müdahalesiyle durdurulurken, Emniyet yetkilileri de görüntünün kaynağını araştırmaya başladı. Baykal'ı istifaya götüren görüntülerin kaynağı olarak belirlenen Haber Vaktim isimli sitenin kaynağını araştırdı. Emniyet Genel Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele biriminin yaptığı tespitle site sahibi Murat D. adlı kişi Ankara'da geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce götürüldü.

Burada ifadesine başvurulan Murat D., sitenin sahibi olduğunu ancak görüntüleri internette dolaşırken tesadüfen Metacafe isimli bir sitede bulduğunu söyledi. Yurtdışı kaynaklı bu siteden haber niteliği taşıdığı için görüntüleri alıp yayınladığını söyleyen Murat D., daha sonra yayın yasağı nedeniyle görüntüleri kaldırdığını ifade etti.

Bu gelişmenin ardından Metacafe isimli siteye ilişkin kayıt arayan polis yetkilileri, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na kaynak araştırması için başvurdu. Yapılan ilk tespit ise Baykal'ın görüntülerini yayınlayan sitenin Kanada Toronto'da merkezli bir adrese sahip olduğu yönündeydi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi veren emniyet yetkilileri, bilgi için Adalet Bakanlığı aracılığıyla "istinabe" yöntemiyle (başka bir ülkede işlenen suç için, diğer bir ülkede bulunan şahsın ifadesine başvurulması) internet sitesinin sahiplerinin ifadesinin alınması için resmi yazılması istendi.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE BAYKAL'IN KONUÅžMASININ TAMAMI / WEB TV

FETHULLAH GÜLEN'E BÖYLE TEŞEKKÜR ETTİ / WEB TV    

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!