'Kasedi o yapı servise koydu'

Güncelleme Tarihi:

Kasedi o yapı servise koydu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2010 00:00

İhbardan: Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Şevket Aslan aracılığıyla aralarında daha önce husumet bulunan ya da öyle olduğu sanılan organize suç örgütü lideri Mithat Yılmaz’a, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı her iki dizinden vurması için talimat verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ise 'Suikastın peşine düştüğümüzü öğrenen 'o yapı' Sayın Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntüleri servise koydu' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ait olduğu ileri sürülerek internet sitelerine konulan görüntülerin siyasette yarattığı depremin “artçı” sarsıntıları gecikmedi. CHP’nin, “Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Baykal’a suikast düzenlenmesi talimatı verdi ve suikast Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirileceği” iddiası ortalığı karıştırdı. CHP Genel Sekreteri Önder Sav, yedi MYK üyesiyle düzenlendiği basın toplantısına, “Hiçbir katkıda bulunmadan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yapılmış olan bir ihbarı aynen size aktaracağım” sözleriyle başladı.
Sav daha sonra da mektubun, “Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Şevket Aslan aracılığıyla aralarında daha önce husumet bulunan ya da öyle olduğu sanılan organize suç örgütü lideri Mithat Yılmaz’a, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı her iki dizinden vurması için talimat verdi” bölümünü okudu. Sav’ın okuduğu mektuba göre suikast, toplam 750 bin dolar karşılığında; Baykal’ın 12-13 Nisan’da tarihlerinde bulunduğu Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenecekti. Suikast girişimi AB’nin genişlemeden sorumlu AB Komiseri Stefan Füle’yle yapacağı görüşmenin hemen öncesinde gerçekleşecekti.

Kasede yanıt yok

Kasedi o yapı servise koydu


Baykal’ın kaset görüntüleriyle ilgili soruları yanıtlamayan Önder Sav ise şöyle konuştu: “Böyle günlerde böyle önemli bir ihbarı devletin önceden alamayıp, CHP Genel Başkanı’nı suikast düzenleyen insanların insafına bırakma hakkı yoktur. Böyle bir olay gerçekleşmiş olsaydı ne noktaya gelinebilirdi? Bizim bu olayı hassasiyetle izlediğimiz günlerde başka bir olay gerçekleşti. O konu ayrı boyutta, ayrı kulvarda, kendisinin özel gizlilik kuralları içinde yargıyla CHP arasında işliyor, işletiliyor. CHP’ye yönelik çok sistemli bir karalama ve sindirme kampanyası sürüyor. Biz, cumhuriyet tarihiyle özdeş bir partiyiz. Hiçbir siyasal iktidar bugüne kadar bizi sindirememiştir, yıldıramamıştır. Bundan sonra da bu siyasal iktidarın her türlü tertibine hazırlıklıyız. Hiçbir şekilde gerilemeden CHP olarak yolumuza devam edeceğiz.”

Suikastın peşine düştük kaset çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ise suikast iddiasıyla Baykal’a ait olduğu görüntüler arasındaki ilişkiyi, “6 Mayıs Perşembe saat 17.40’ta Emniyet Genel Müdürü Oğuz Köksal’la görüştüm; görüşmenin ardından İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ı arayarak 7 Mayıs Cuma günü için randevu istedim. Cuma gecesi 23.00 için randevulaştık. Suikast girişiminin peşine düştüğümüzü bir şekilde öğrenen o ‘yapı’ Sayın Baykal’a ilgili olduğu ileri sürülen görüntüleri tam da 6 Mayıs’ı 7 Mayıs’a bağlayan o gece servise koydu” iddiasında bulundu.

“Hakkında suikast ihbarı yapılan Mustafa Sarıgül’ün, Baykal’a ait olduğu ileri sürülen görüntülerin elde edilmesi ve servise konulmasının zamanlamasıyla bir ilişkisi olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna ise “Olay yargıya intikal etti. Bu noktada bir şey söylemek istemiyorum. Ben yalnızca zamanlamaya dikkat çekmek istiyorum” karşılığını verdi. Ateş, Baykal’la ilgili görüntülerin 35 parçadan oluşan montajlı görüntüler olduğu da vurguladı.

25 Nisan İstanbul

25 Nisan’da İstanbul’a gelen Deniz Baykal, Kartal’da açılışa katıldıktan sonra ekolojik pazarı gezerken kendisine Güvenlik Şube Müdürlüğü’nün sivil, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün resmi polisleri, Kartal Belediyesi’nin zabıtaları ve özel güvenlik görevlileri eşlik etmişti. Onlarca koruma tarafından çevresinde etten duvar örülen Baykal, alınan yoğun güvenlik önlemlerinin nedeninin sorulması üzerine, “Onu yetkililerle konuşacaksınız. Ben sadece bazen aşırı önlemlerin halkla ilişkimizi engelliyor olmasından rahatsızlık duyuyorum” demişti.

İşte o  mektup 750 bin $

ŞİŞLİ Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Şevket Aslan aracılığıyla aralarında daha önce husumet bulunan ya da öyle olduğu sanılan organize suç örgütü lideri Mithat Yılmaz’a, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı her iki dizinden vurması için talimat verdi. Belirsiz kaynaklı 300 bin dolar nakit para belediye kasasından alınarak Osman Şevket Aslan tarafından Şişli Kasap Sokak Eser İş Merkezi A Blok No: 16/7 adresinde bulunan 2A Gıda Pazarlama Limited şirketi, Mithat Yılmaz’ın paravan şirketi olduğu ifade ediliyor. Şirketinden bizzat Mithat Yılmaz’a avans olarak verilmiştir. İşin bitiminde 450 bin dolar daha ödenmek üzere 750 bin dolara anlaşma hazırlanmıştır.

Brüksel’de vurun

Osman Şevket Aslan ile Mithat Yılmaz, yüzyüze olmadığı durumlarda kriptolu telefonlar ile bağlantı kurmaktalar. Mithat Yılmaz’ın iki adamında daha bu kriptolu telefonlardan bulunmaktadır. Telefonlar avukat Ayhan Kızılöz tarafından sivil bir istihbarat örgütünden sağlanmıştır. Osman Şevket Aslan, Mithat Yılmaz’a eylem ile ilgili talimatı şu şekilde verdi: Baykal’ın 13 Nisan 2010 saat 18.30’da Avrupa Parlamentosu’nda genişlemeden sorumlu AB Komiseri Stefan Füle ile görüşeceği, bu görüşmeyi engellemelerini ve Baykal’ı her iki dizinden vurmaları talimatını vermiştir.

Son anda ertelendi

Mithat Yılmaz, adamları Ahmet Akgün, Habip Akgün, Recep Satılmış, Fatih Yurttaş, Cevdet Karamahmutoğlu, Mahmut Hanedar, İbrahim Bozdemir, Bülent Şener, Şenol Çiftçi ve Kanasçı Leyla ile operasyon planını en ince ayrıntısına kadar planladılar. Sonra ne olduysa 13 Nisan 2010 saat 16.15’de Osman Şevket Aslan, suikast planını ertelediğini telefonla bildirdi. Can güvenliğim nedeniyle kimliğimi deşifre etmiyorum ancak bu kişi ya da kişilere yapılacak operasyonlarla birlikte ses ve görüntü kayıtlarını özel bir TV kanalına ya da en çok ücreti ödeyene satacağım. Hayatımı garanti altına almak ve kendi güvenliğimi sağlamak için bu benim hakkımdır.

Sorumlu sizsiniz

İhbarımı değerlendirip değerlendirmemenizin benim için pek bir önemi yok. Ama canı yanan insanlar olursa bu bilgileri teyit etmediğiniz için sizler de bir nebze sorumlu olacaksınız. Bu yüzden bu ihbar e-mailini yazarken ve gönderirken ekran görüntüsünü kayıt ediyorum. Çalışmalarınızdan dolayı sizleri kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!