Deniz bahçesi

Güncelleme Tarihi:

Deniz bahçesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 00:00

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 38’inci yıldönümünde Türkiye’nin dört bir yanında anıldılar.

Ankara’daki anmada, “Üç fidan”ın Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarları çiçek bahçesine döndü. Gezmiş, İnan ve Aslan’ın mezarlarına kırmızı karanfil ve güllerin yanı sıra sigara izmaritleri de bırakıldı. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı anmada şarkılar söylenip sloganlar atıldı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde de (OMÜ) bir grup öğrenci, Gezmiş, İnan ve Aslan’ın anısına yürüyüş yaptı.

04.00’de anma

Bursa’da Nilüfer Belediye-si’nin yaptırdığı Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı simgeleyen “Üç Fidan Anıtı”nda açılış öncesi ilk anma töreni sabaha karşı 04.00’te yapıldı. Salı gecesi sprey boya sıkılıp kesici aletlerle zarar verilen anıt önüne aralarında Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş ve eski CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek’in de bulunduğu topluluk tarafından fidan dikildi. Törende duygulu anlar yaşayan Bora Gezmiş, “Umut ediyorum ki Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in attığı bu adım filiz vererek bütün Türkiye’ye yayılacaktır” dedi.
İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi’nde de pankart açıp sloganlarla yürüyen öğrenci grubuna, polis müdahale etti. Yaşanan arbedede 20 kişi gözaltına alındı. Denizli’de de EMEP, TKP ve ÖDP’nin yaptığı anmada, idam canlandırıldı, ABD bayrağı yakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!