Tüzmen: Yalakalığın hesabını sorarız

Güncelleme Tarihi:

Tüzmen: Yalakalığın hesabını sorarız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 11:45

Faruk Koca’nın 8. maddeye ret oyu veren milletvekillerini bir listeye yazması AK Parti’yi karıştırdı… İlk patlayan kısa bir süre önce bakanlıktan ayrılan Kürşat Tüzmen oldu. Tüzmen Meclis kulisinde, "Yeter ulan kimmiş o bizim adımızı karıştıran" diye bağırdı. Milletvekilleri Tüzmen'i güçlükle yatıştırdı. Bu arada Faruk Koca'nın kulisten ayrıldığı görüldü.

Haberin Devamı


Aysel ALP'in haberi
hurriyet.com.tr

'BAŞBAKAN YALAKALIĞI YAPILIYORSA HESABINI SORARIZ'

Listenin yer aldığı fotoğraf için Tüzmen, ‘O gerçek bir fotoğraf ise ve o liste yemeğe yada parti davetine çağırılacaklar listesi değilse biz bunun hesabını sorarız. Başbakan yalakalığına soyunuluyorsa, liste yapılıyorsa bunun hesabını sorarız’ dedi.

AK Parti grup toplantı salonuna gelişinde gazetecilerin sorusu üzerine konuşan Tüzmen, ‘Hiç kimse yalakalık yapmaya çalışarak başkalarını karalamasın’ diyerek söz konusu listeyi hazırlayan ve aynı zamanda Başbakan’ın ev sahipliği ile tanınan AK Parti Milletvekili Faruk Koca’ya sert tepki gösterdi. Tüzmen, Koca ile henüz görüşmediğini ancak grup toplantısında bu listenin hesabını soracağını söyledi.

Haberin Devamı

'BAŞBAKAN UÇURUMDAN ATLARSA, BİZ DE ATLARIZ'

Tüzmen, “Ben içerde konuşurum tartışırım. Ama bunu siz duymazsınız. İçeride ne karar verilirse ona uyarız. Başbakan uçurumdan atlıyorsa, bize yakışan onun arkasından atlamaktır. Karar doğrudur yanlıştır önemli değil, Türk töresi böyle gerektirir” dedi.

Listede ismi bulunan bir diğer isim eski bakanlardan Hilmi Güler ise soruları yanıtlamazken ‘Gruptan sonra görüşelim’ yorumunu yaptı.

Yine listedeki isimlerden Sadık Yakut ise, “Bir şey demeyeceğim. Değerlendirmeye bile değer görmüyorum’ diye konuştu.

'LİSTEYİ YAZANA DEĞİL YAZDIRANA BAKMAK LAZIM'

Parti içinde eleştirileriyle bilinen ve aynı listede adı bulunan Vahit Erdem, tahminlerin yanlış olduğu kanaatinde olduğunu belirtti. Erdem, “Açık açık konuştuğum için menfi bir sonuç olunca bize bakıyorlar. Basın eleştiriye açık olmadığı için her eleştirimi muhalif sayıyor’ dedi.

Meclis eski Başkanı Köksal Toptan da aynı listeye tepki göstererek ‘Ayıp şeyler bunlar. Kim kimin ne oy verdiğini nereden biliyor da liste hazırlıyor. Listeyi yazana değil yazdırana bakmak lazım’ diyerek tepkisini dile getirdi.

AK Parti grup toplantısına Anayasa değişiklik teklifine ret oyu verdiği iddia edilen 5 isim katılırken, listede isimleri bulunmasına karşın Murat Başesgioğlu ve Reha Çamuroğlu ve listeyi hazırlayan AK Partili Faruk Koca toplantıya gelmedi.

Haberin Devamı

YAKIN MARKAJDA

 

Grup öncesi gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği ve adı fireye çıkan milletvekilleri parti kurmayları tarafından yakın markaja alındı.

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek gazetecilerle konuşan Vahit Erdem’i yanına çekerek gazetecilere, "Bizi rahat bırakın" dedi.

Çiçek’in oldukça gergin olduğu gözlendi.

 

Yine adı fire veren milletvekilleri arasında geçen Sadık Yakut’u TBMM İdare Amiri ve Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Hilmi Güler’i ise Sait Yazıcıoğlu yakın markaja aldı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!