Oy vermeyen 7 isim AK Partili Koca'nın kağıdında

Güncelleme Tarihi:

Oy vermeyen 7 isim AK Partili Kocanın kağıdında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 09:06

Anayasa teklifinin ’parti kapatma davalarının açılabilmesini TBMM’nin izin vermesi’ şartına bağlayan 8. madde, 330 barajını aşamadığı, için paketten düştü. İlk turda 5 vekiliyle 8. maddeye destek veren BDP, ikinci tura katılmadı. Ak Parti asgari 8 fire verdi.

Haberin Devamı

 

AK PARTİ'YE OYLAMA ŞOKU / FOTO GALERİ

 

Siyasi parti kapatmalarıyla ilgili madde, AK Parti’deki fireleri de ortaya çıkarmış oldu. TBMM Başkanı’nın oy kullanma hakkı olmadığı için AK Parti’den oylamaya 335 milletvekili katıldı.  

 

Listede kimler var

 

Oylarının niteliği bilinmese de DP milletvekili Mesut Yılmaz ile bağımsızlardan Mücahit Pehlivan, Seyyid Eyüboğlu, Zekai Özcan, Yaşar Öztürk oylamaya katıldı. 327 kabul oyu çıktığı dikkate alındığında, AK Parti’nin 8 ila 12 arasında vekil firesi olduğu ortaya çıktı. AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca’nın, teklifin diğer maddelerinin oylamasını takip ederken, bir kağıda aralarında Vahit Erdem, Köksal Toptan, Murat Başesgioğlu, Reha Çamuroğlu, Hilmi Güler, Sadık Yakut, Kürşat Tüzmen’in de aralarında bulundugu bir grup AK Partili’nin isimlerini yazması, “AK Parti, fire hesabı yapıyor” yorumlarına neden oldu.

 

Haberin Devamı

Paketin 2. tur oylamaları öncesinde geçen Pazar günü parti grubunu toplayan Başbakan Erdoğan, sürpriz bir karar aldı ve bugün grubu yeniden toplamaya karar verdi. AK Parti grubu bugün saat 11.30’da toplanacak.

 

AHMET HAKAN: MAĞLUBİYET ANINDA ORADAYDIM

 

KANAT ATKAYA: KAFA ÖYLE ÇEKİLMEZ SAYIN ŞAHİN

 

  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!