Erdoğan'dan ilk açıklama

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan ilk açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2010 17:12

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan anayasa değişiklik paketindeki yer alan ve parti kapatmayı düzenleyen 8. maddenin reddilmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

  

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği teklifinin geri çekilmesinin söz konusu olmadığını ifade ederek, “kesinlikle yola devam” dedi.

Başbakan Erdoğan, Anayasa değişiklik teklifinin 8. maddesinin reddini değerlendirirken de “Ben demokratik parlamenter sistemin bir gereği olan bu neticeyi hayırlı buluyorum. Fakat tabii gönlüm bundan yana değil” diye konuştu.

Erdoğan, TBMM bahçesinde anayasa değişikliğine ilişkin paketin 8. maddesinin oylamasında yeterli oyun alınmamasıyla ilgili soruyu yanıtladı.

Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Milletvekili arkadaşlar şu anda oylamalarda hakları olan iradelerini kullandılar, ortaya koydular. Biliyorsunuz, kulübelere kimin dikta ile bir tatbikat uyguladığı burada çok güzel ortaya çıkıyor. Benim bu noktada arkadaşlarıma ne denli bir dikta uyguladığım ortada. Ama kendi milletvekillerine, gurubuna inanmayanların, milletvekillerini kulübeye dahi göndermeyenlerin demokratik anlayışlarının da ne olduğu gayet güzel bir şekilde ortaya çıkıyor. Dolayısıyla ben demokratik parlamenter sistemin bir gereği olan bu neticeyi, hayırlı buluyorum. Fakat tabii gönlüm bundan yana değil. Çünkü bizim gönlümüz, bu ülkede siyasi partilerin kapatılmasına karşı olduğumuz için ülkemizin bir kapatılmış siyasi partiler mezarlığı olmasını istemiyoruz. Böyle bir şeyi düşünmüyoruz. Siyaseti yapanlar gayet rahat yapsınlar, huzurlu yapsınlar.

Haberin Devamı

Demokles'in kılıcı devamlı başlarında sallanmasın, hep bunu konuştuk, bunu söyledik ve siyasi geçmişimizin içinde biz bunların bir çoğunu yaşadık, yaşıyoruz. Eğer bu noktada tenzih edilmesi gerekenler varsa bunlar 'siyasette suçu işleyenler olmalıdır' diye bunları da her zaman söyledik, dile getirdik.

Bizim bu kanaatlerimiz de bellidir. Bu oylamada böyle bir netice çıkmıştır ve sonuna kadar biz yolumuza yine aynı kararlılıkla devam edeceğiz.”

Erdoğan, bir gazetecinin “Yola devam mı?” sözleri üzerine, “Ne demek...” dedi. Bir başka gazetecinin “paketin geri çekilmesi söz konusu değil mi?” sorusuna ise Erdoğan, “Hayır, hayır, kesinlikle yola devam... Şu anda oylamaya aynen devam” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!