17 işçi öldü

Güncelleme Tarihi:

17  işçi öldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2010 19:43

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'deki maden ocağında, grizu patladı. 17 kişi öldü.

YİNE BALIKESİR YİNE FACİA - FOTO GALERİ

Balıkesir'in Dursunbey ilçesi Şentaş kömür madeninde meydana gelen patlamada 17 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Balıkesir Valisi Yılmaz Aslan 5 kişinin kaldırıldıkları hastanelerde, 12 kişinin ise madenin içinde hayatını kaybettiğini bildirdi. Cesetlerin tamamına erişildiğini ve kurtarma çalışmalarının sonlandırıldığını bildiren Vali Yılmaz, “Toplamda 17 kişiyi kaybetmiş olduk. Çok acı bir olay. Soruşturma sürüyor” dedi.

MÜHENDİS DE ÖLENLER ARASINDA

Bu arada mahsur kalan işçiler arasında bulunduğu bildirilen maden mühendisi Özgür Seçkin’in de cesedi çıkarılan işçiler arasında yer aldığı öğrenildi.

Maden çevresinde bulunan köylüler, askerden yeni gelen ve işe yeni başlayan 22 yaşındaki Önder Kartepe'nin de faciada hayatını kaybettiğini söyledi.

YARALILARIN İSİMLERİ

Hastaneye getirilen ve yanık ünitesi bulunmaması nedeniyle Balıkesir'e sevk edilen 11 yaralının isimleri ise şöyle:

"Mehmet Demirel, İsmail Yaren, Ramazan Can, Mehmet Demirel (isim benzerliği), Ahmet Karaca, Hasan Hüseyin Karaca, Davut Yaren, Talat Tanrıkulu, Ömer Yüksel, Celal Açık, İbrahim Kahraman."

Bu arada, çoğunda grizu patlaması nedeniyle ciddi derecede yanıklar bulunduğu saptanan yaralıların sevk edildiği Balıkesir'deki hastanelerde de yanık ünitesi bulunmadığı öğrenildi. Yaralıların İzmir ya da Bursa'ya sevk edilebileceği ifade edildi.

DAHA ÖNCE DE FACİA YAŞANMIŞ VE 17 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Dursunbey’e bağlı Odaköy’de bulunan, Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı Erhan Ortaköylü’nün sahibi olduğu, Şentaş Madencilik’e ait kömür madeninde, 1 Haziran 2006’da da yerin 700 metre derinliğinde meydana gelen grizu patlamasında 17 işçi hayatını kaybetmişti. Facianın ardından, olay yerinde inceleme yapan heyetin raporunu dikkate alan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, “madendeki ocaklarda açık ve kapalı usülde üretim yapıldığı, kuralsızlık ve denetimsizliğin hüküm sürdüğü, işçi sağlığı ve güvenliği konusunda yeterli önlemin alınmadığı, yeni kaza risklerinin yüksek olduğu” yönünde iddiaları gündeme getirmişti.

BAŞBAKAN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

İspanya'dan dönen Başbakan Erdoğan Esenboğa havalimanında faciada ölenler için başsağlığı diledi. Erdoğan : "47 vatandaşımızın çalıştığı ocakta 17 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. 30 vatandaşımız sağ ve tedavi altında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakın Ömer Dinçer orada. Enerji Bakanı da yola çıktı. Bu ocakta 20 gün önce denetim yapılmış. Rapor henüz elime ulaşmadı. Ama bizler elimizden ne gelirse yapacağız" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!