TSK'dan bir günde 2 önemli açıklama

Güncelleme Tarihi:

TSKdan bir günde 2 önemli açıklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2009 10:32

TSK'dan bir günde iki açıklama geldi. Birincisi Arınç'a suikast iddialarının ardından gözaltına alınan 8 subayın bürolarında yapılan aramayla, diğeri de JİTEM'le ilgiliydi. Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazıda, başkanlık bünyesinde “JİTEM” adında kurulmuş herhangi bir birimin mevcut olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

DÖRDÜNCÜ ARAMA

Ankara Seferberlik Bölge Müdürlüğü'nde cuma günü başlayan aramalara dün gece verilen ara bu sabah sona erdi.
Sabah 11.00 sularında arama bir kez daha başladı.

Kozmik odada cuma gününden beri süren aramayla ilgili açıklama şöyle:

"Yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında 26 Aralık 2009 günü içeriği Devlet sırrı niteliğindeki belgeleri kapsayan bölümde başlatılan arama faaliyeti, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 125'inci maddesi uyarınca ilgili Hakim tarafından bizzat yapılmaktadır.

Tek Hakim tarafından yapılmakta olan bu inceleme sürecinde, doğal olarak dinlenme ve idari işler için aralar verilmekte, bu nedenle inceleme süresi uzamaktadır.

Tamamen yasal çerçeve kapsamında yürütülmekte olan bu incelemenin bir müddet daha devam edebileceği anlaşılmaktadır."

Haberin Devamı

JİTEM AÇIKLAMASI

GenelkurmayBaşkanlığı, Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren 11 sanıklı ‘JİTEM davasına’ gönderdiği yazıda, JİTEM adında herhangi bir birimin bünyelerinde mevcut olmadığını bildirdi.

Diyarbakır 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında PKK itirafçıları  Abdulkadir Aygan, Ali Ozansoy ve Adil Timurtaş’ın da bulunduğu 11 sanıklı ‘JİTEM davası’nda süren yargılamaya ilişkin Genelkurmay Başkanlığı’na, JİTEM adlı bir birimin olup olmadığını, varsa hangi tarihte kurulduğu, faaliyetine devam edip etmediğini ve iddianamede belirtilen kişilerin kuruluşa üye olup olmadıklarını sordu.

Mahkemenin, 6 Ekim günkü duruşmasında Genelkurmay ve Jandarma Genel Komutanlığı’na sorulması kararlaştırılan sorulara, Genelkurmay Başkanlığı cevap verdi. Mahkemeye ulaşan ‘gizli’ ibareleri yazıda, JİTEM’in olmadığı bildirildi. Genelkurmay Başkanı namına, Ceza Hukuk İşleri Müdürü Hakim Albay Orhan Önder imzasını taşıyan bir sayfalık yazıda, “Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde kurulmuş JİTEM adında herhangi bir birim mevcut değildir” denildi.

Şırnak’ın İdil İlçesi’nde 1989 yılında kaçırılarak öldürülen Tahsin Sevim, Hasan Utanç ve Hasan Caner cinayetlerine ilişkin Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, JİTEM üyeleri oldukları ileri sürülen ve aralarında PKK itirafçısı ve İsveç’te yaşayan Abdulkadir Aygan ile Ali Ozansoy, Adil Timurtaş, Hüseyin Tilki, Fethi Çetin, Hayrettin Tokça, Recep Erkal, Mehmet Zahir Karadeniz, Lokman Gündüz, Suriye uyruklu Hacı Hasan (İbrahim Babat) ve Faysal Şanlı hakkında dava açıldı. Sanıklar, ilk JİTEM davası olarakta bilinen ve ‘Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve katılmak, cürüm işlemek üzere teşekkül oluşturmak’ suçlamalarıyla gıyaplarında yargılanıyor.

Haberin Devamı

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/kozmikoda_banner.jpg

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!