132. saatte mucizeyi yaşatmıştı... Hem kendisi hem kızı için mücadele eden baba CNN Türk'te

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2023 16:08

11 ili vuran deprem felaketinde 7 katlı Kardelen Apartmanı'nın enkazından 132 saat sonra çıkarılan minik Şengül ve babası Sezai Karabaş mucizenin adı olmuştu. Bu kurtuluş ekranların başındaki herkese buruk bir mutluluk yaşattı. 132 saat boyunca o enkazın altında kalan baba ve kızı deprem felaketinin 53. gününde o anları ilk kez CNN Türk Muhabiri Merve Tokaz'a anlattı.

Haberin Devamı

6 Şubat akşamı Sezai Karabaş Kardelen Apartmanı'nda bulunan evinde deprem felaketini ailesi ile yaşamıştı. Kendisi ve kızı 132 saat boyunca enkaz altında yaşam mücadelesi verdi. Kızıyla birlikte enkaz altından sağ olarak kurtarılan baba Sezai Karabaş enkaz altında geçirdiği 132 saati CNN Türk Muhabiri Merve Tokaz'a anlattı.

"SES GELDİĞİNDE ŞENGÜL BİR AN DURMADI"

132 saatlik yaşam savaşını anlatan Sezai Karabaş, enkaz altında oda büyüklüğünde bir boşluk olduğunu o sayede yaşama tutunduklarını söyledi. Enkazda hem kendisi hem de kızı için mücadele eden Karabaş'ın eşi ve diğer çocuğu ise maalesef enkazdan sağ kurtarılamadı. Acılı baba kurtarılma anını "Ses geldiğinde Şengül bir an durmadı. Sürekli bağırdık ve borulara vurduk. Sürekli kızımı teksin ettim. Merak etme kızım abiler sesimiz duydu" diyerek anlattı. 

Haberin Devamı

Acılı baba, minik depremzede Şengül'ün enkaz altında sürekli annesini sorduğunu onu teskin etmek için de sürekli 'onlar dışarıda bizi bekliyorlar' dediğini açıkladı. 

"ENKAZDAN ÇIKTIĞIMA BİLE SEVİNEMEDİM"

Eşi ve oğlunu depremde yitiren acılı baba, haberi hastanede öğrendiğini dile getirerek "Enkazdan çıktığıma bile sevinemedim" açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!