Musa Kang cinayetinde ikinci tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Musa Kang cinayetinde ikinci tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 09:42

Erzurum’da 3 Kasım’da en son kapüşonlu bir gençle görüldükten bir hafta sonra başına taşla vurularak öldürülmüş olarak bulunan 13 yaşındaki Musa Kang cinayetinde ikinci bir kişi tutuklandı. Cinayet şüphelisi olduğu iddiasıyla tutuklanan amcasının oğlu 17 yaşındaki S.K.’nın ardından polis tarafından gözaltına alınan 16 yaşındaki B.E. de tutuklanarak cezaevine kondu. B.E.'nin savcılıktaki ifadesinde güvenlik kamerasında Musa'nın yanındaki kişinin kendisi olduğunu kabul etti.

Haberin Devamı

MUSA CİNAYETİNDE İKİNCİ TUTUKLAMA / WEB TV 

MUSA'NIN SON GÖRÜNTÜLERİ - WEB TV

S.K.: KAMERADAKİ BEN DEĞİLİM

ERZURUM’da 3 Kasım’da kaybolduktan bir hafta sonra başına taşla vurularak öldürülen 13 yaşındaki Musa Kang’ın güvenlik kameralarında son kez birlikte görüldüğü kapüşonlu gencin, 16 yaşındaki B.E. olduğu ortaya çıktı. Tutuklanan madde bağımlısı B.E., Musa’yı cesedinin bulunduğu yere kendisinin götürdüğünü ancak cinayeti işlemediğini, metruk binada içki içen S.K.'nın bağırması üzerine kaçtığını iddia etti.

/images/100/0x0/55ea4745f018fbb8f8759f1b
Ömer Duygun İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi Musa Kang, 3 Kasım sabahı okula giderken yanına gelen 17- 18 yaşlarındaki kapüşonlu bir gençle gittikten bir hafta sonra 9 Kasım gecesi Devlet Demir Yolları mevkiindeki metruk bir binada cesedi bulundu. Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel bir ekip tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, ilk olarak görgü tanıklarının teşhisi sonrası Musa’nın amcasının oğlu 17 yaşındaki S.K., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece kasten adam öldürmek suçundan 12 Kasım’da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MADDE BAĞIMLISI

Emniyet Müdürlüğü’nce oluşturulan özel ekiplerin dün saat 21.00’de yaptığı operasyonda gözaltına alınan B.E., Çocuk Şube Müdürlüğü’nde psikolog eşliğinde savcı tarafından alınan ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hırsızlıktan 30’dan fazla suç kaydı bulunan ve uçucu madde bağımlısı olduğu belirtilen B.E., savcılıktaki ifadesinde, şunları söyledi:

“Olay günü okula giden Musa’yla birlikte Demir Yolları'ndaki metruk binaya kadar gittik. Daha sonra cesedin bulunduğu binadan içeri girdiğimizde Musa, burada içki içen amcasının oğlu S.K.’dan yardım istedi. S.K.’nın bağırması üzerine korkarak olay yerinden kaçtım. Görüntülerdeki kapüşonlu benim ama cinayeti ben işlemedim.”

CİNAYET YERİNDE 7 KİŞİYE AİT İZ VAR

Görüntülere yansıyan gencin kapüşonlu montu ve ayakkabısının incelemeye alındığını belirten savcılık yetkilileri, “Musa’nın cesedinin bulunduğu yer B.E.’nin yapıştırıcı kokladığı bir yer. B.E. ile Musa arasındaki bağ, tam olarak belli değil. Cinayete ilişkin elimizde çok güçlü kanıtlar var. Olay yerinde 7 kişiye ait bulgu var ama S.K’ya ait bir bulgu şu an için yok. Tüm delilleri bugün uçakla İstanbul Adli Tıp Kurumu’na göndereceğiz. Bir iki gün içerisinde cinayetin aydınlanacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Vali Sebahattin Öztürk de Musa Kang cinayetiyle ilgili dün akşam bir kişinin gözaltına alındığını, ifadesinin ardından tutuklandığını ve soruşturmanın devam ettiğini söylemekle yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!