‘Kameradaki ben değilim’

Güncelleme Tarihi:

‘Kameradaki ben değilim’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 01:00

Erzurum’da Musa Kang’ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan amcasının oğlu S.K. ifadesinde, Musa’yı en son iki yıl önce gördüğünü söyledi. S.K. 60 bin lira kefaletle tahliye olabilecek.

Haberin Devamı

İŞTE ERZURUM VALİSİ ÖZTÜRK'ÜN AÇIKLAMASI / WEB TV

EN SON BU ADAMLA GÖRÜLDÜ / WEB TV              

BİLGİSAYAR KURDU ÖLÜ BULUNDU / WEB TV    

3 KASIM’da okula gitmek için evden çıkan ve biriyle yürüdüğü güvenlik kamerasına yansıyan 13 yaşındaki Musa Kang’ın cenazesi 9 Kasım’da bir çukurda bulunmuştu. Cinayetle ilgili Musa Kang’ın amcasının oğlu  16 yaşındaki S.K. tutuklanmıştı. Nöbetçi mahkeme S.K. hakkında tutuklama kararıyla birlikte, görgü tanıkları dışında başka maddi delil bulunmamasını dikkate alarak, 60 bin lira kefalet ödenmesi halinde tahliye olabileceğine kararı verdi.
Musa’nın ağabeyi Abdulkadir Kang’a başsağlığı dileğinde bulunmak için 11 Kasım günü öğlen evlerine gittiğini kaydeden S.K., Abdulkadir Kang’ın İstanbul’dan gelecek olan teyzesinin oğlunu karşılamak için otobüs terminaline gittiğini belirtti. Bir süre bekledikten sonra acıktığı için yemeğe gittiğini ve burada polisler tarafından gözaltına alındığını söyleyen S.K. şunları anlattı:

‘Kameradaki ben değilim’
‘Kameradaki ben değilim’


‘Cenazeye katılmadım’

“3 Kasım’da kesinlikle Musa’yı görmedim. Musa’yla en son iki yıl kadar önce görüşmüştüm. O tarihten bu yana hiç görmedim, hiçbir şekilde kaçırmadım. 3 Kasım’da saat 07.00- 07.30 sıralarında Ayazpaşa Caddesinde Musa ile dolaşmadım. Benim kapüşonlu krem renkli montum yok. Öyle bir pantolon ve ayakkabım da bulunmuyor. Her zaman kot pantolon ve siyah kapüşonlu polar giyerim. Ben o gün sanayideki işyerimizdeydim. 3 Kasım ve sonrasında aldığımız demir doğrama işlerini yaptım. Musa’nın anne ve babasının ağlamalarına dayanamadığım için cenazeye katılamadım.”

Ağabeyi de doğruladı

S.K.’nin ağabeyi Mürsel Kang da kardeşinin ifadelerini doğruladı ve 3 Kasım’da birlikte çalıştıklarını söyledi. S.K.’nin babası Ebamüslüm Kang ile kardeşi İbrahim Kang gazetecilere, Musa’nın kaçırıldığı 3 Kasım günü S.K.’nin merkeze Bağlı Yoncalık Köyü’nde demir doğrama işi yaptığını söylemişlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!