Son şehzadenin cenazesinde İsmail Ağa'dan gövde gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Son şehzadenin cenazesinde İsmail Ağadan gövde gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2009 16:42

Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamit'in torunu Ertuğrul Osman'ın cenaze töreninde İsmail Ağa cemaati gövde gösterisi yaptı. Cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nu görmek isteyen sempatizanları polise oldukça zor anlar yaşattı.

Haberin Devamı

CENAZEDE İSMAİLAĞA CEMAATİ LİDERİ DE KATILDI

Ahmet Hakan'ın kaleminden İsmail Ağa cemaati

Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamit'in İstanbul'da 97 yaşında böbrek ve solunum yetmezliği nedeniyle vefat eden torunu Ertuğrul Osman, son yolculuğuna uğurlandı.

Şehzade Ertuğrul Osman'ın cenazesi Sultanahmet Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Çemberlitaş'taki II. Mahmut Türbesi Haziresi'nde defnedilmek üzere Çemberlitaş'a kadar omuzlarda taşındı.

Cenazenin cami avlusundan çıkarılışı sırasında, tekerlekli sandalyede bulunan Mahmut Usta Osmanoğlu ezilme tehlikesi geçirince, yanındakiler ile basın mensupları arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Haberin Devamı

Sultahmet Camii'nden türbeye kadar cenazeye eşlik edenler arasında İsmail Ağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu da vardı. Ustaosmanoğlu'nun etrafında cemaatin sempatizanları tarafından etten duvar örüldü.

KAPIYI ZORLADILAR

Mahmut Usta Osmanoğlu ile yanında bulunanlar, daha sonra polisler tarafından çevrilen II. Mahmut Türbesi'ne girmek istedi. Polisin engellemeye çalışmasına rağmen kapıyı zorlayan bu kişiler, Mahmut Usta Osmanoğlu ve Mahmut Ünlü'nün defnin yapılacağı türbe haziresine girmesini sağladı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!