Son şehzade defnedildi

Güncelleme Tarihi:

Son şehzade defnedildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2009 14:17

Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamit'in İstanbul'da 97 yaşında böbrek ve solunum yetmezliği nedeniyle vefat eden torunu Ertuğrul Osman, son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

SON ŞEHZADENİN CENAZE TÖRENİNDEN KARELER

SON OSMANLI BÖYLE UĞURLANDI / VİDEO

“Osmanlı Hanedanının Reisi” ve “Son Osmanlı” olarak da anılan Ertuğrul Osman için Sultanahmet Camisi'nde tören düzenlendi.

Cenazeye katılanlar, giriş kapılarında polisin yaptığı aramalardan sonra avluya alındı. Kabe'nin eski örtülerinden bir parçasıyla örtülen tabuta, bir vatandaş tarafından Türk Bayrağı serilmek istendi. Türk Bayrağı, çevredeki vatandaşların da yardımıyla toplu iğneyle tabuta tutturuldu.

Törende, Ertuğrul Osman'ın eşi Zeynep Osman, Harun, Bülent, Kayıhan, Orhan ve Selim Osmanoğlu'nun da aralarında bulunduğu Osmanlı hanedanı mensupları ile taziyeleri kabul etti.

4 BAKAN KATILDI

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de törene katılarak hanedan mensuplarına başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

Ertuğrul Osman için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Sultanahmet Camisi Başimamı Emrullah Hatipoğlu tarafından kıldırılan namaza, çok sayıda vatandaş katıldı.

DEDESİNİN YANINA GÖMÜLDÜ

Son şehzadenin cenazesi Çemberlitaş'taki Sultan 2. Mahmut türbesinin haziresinde toprağa verildi. Hazirede Osmanlı hanedanından paşalar, sadrazamlar, kaptanı deryalar, sultanların da bulunduğu yaklaşık 150 kişi yatıyor. Ziya

Ertuğrul Osman Osmanoğlu

Yaşlılık ve böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybeden Şehzade Ertuğrul'ün dedesi Sultan 2.Abdulhamit. Sultan 2 Abdülhamit'in torunu ve Şehzade Mehmet Burhaneddin Efendi'nin oğlu olan Ertuğrul Osman 1924 yılında 12 yaşında ailesiyle birlikte sürgüne gitti.

1974 yılında Osmanlı Hanedanı üyeleri için çıkarılan af kapsamında ilk kez 1992 yılında Türkiye'ye gelen Ertuğrul Osman, 2004 yılında da Türk vatandaşlığına alınmıştı.

Ertuğrul Osman, 1991 yılında Afgan Prensi Abdulfettah Tarzi'nin kızı Zeynep Tarzi ile evlendi.

Gökalp, Şeyh Bedrettin, Sait Halim Paşa, Ziya Gökalp, Ahmet Fethi Paşa, Muallim Naci, Namık Kemal'in torunu Cezmi Bey de hazirede yatan isimler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Türbede ise Sultan 2. Mahmut, Sultan Abdülaziz, Osmanoğlu'nun dedesi Sultan 2. Abdülhamit, Bezm-i Alem Valide Sultan, Şehzade Yusuf İzzettin Efendi, Şevket Efendi, Ömer Faruk Efendi'nin de aralarında bulunduğu 20 gömülü bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!