Teğmen tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Teğmen tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2009 18:07

Elazığ'da şehit düşen 4 askerin komutanları tarafından cezalandırılırken öldüğü iddiası güçlendi. Hurriyet.com.tr'nin ulaştığı askeri kaynaklar, suçlanan teğmenin tutuklandığını bildirdi.

Haberin Devamı


Elazığ'da 17 Ağustos'ta meydana gelen ve 4 Mehmetçik'in şehit olduğu olayın perde arkasından skandal bir iddia çıktı. Taraf Gazetesi'nin ortaya attığı iddiaya göre, mevzide uyuyan askerler komutanları tarafından cezalandırılırken hayatlarını kaybetti.

Daha önce açıklandığı gibi kaza sonucu değil kanunsuz bir emir sonucu cezalandırılmak istenirken şehit olan 4 erle ilgili iddialar gündeme bomba gibi düştü. Ancak gün boyunca Genelkurmay Başkanlığı'ndan bu iddialarla ilgili bir açıklama yapılmadı. Hurriyet.com.tr'nin ulaştığı kaynaklar, iddiaların araştırıldığını ve suçlanan Teğmen Mehmet Tümer'in tutuklandığını söyledi.

İddiaya göre, er İbrahim Öztürk ve arkadaşı Ahmet Şensoy'un nöbette uyumasına kızan komutanları Teğmen Mehmet Tümer, İbrahim Öztürk'e pimi çekilmiş bir el bombası verdi ve emir verene kadar da bombayı elinde tutmasını emretti. Ancak paniğe kapılan er Öztürk bombayı elinden düşürdü ve 3 arkadaşıyla birlikte şehit oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!