4 şehidin ailesi şoke oldu

Güncelleme Tarihi:

4 şehidin ailesi şoke oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2009 17:55

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'nde mevzide şehit düşen 4 askerin aileleri, olayın görevli teğmenin mevzide nöbet tutarken uyuyan ere 'ceza' olarak pimini çekip verdiği el bombasının patlaması sonucu meydana geldiği iddiasıyla şoke oldu.

Haberin Devamı

Karakoçan Jandarma Komutanlığı'nda görevlendirilen 2'nci Motorlu Piyade Taburu 3'üncü Bölük'te askerliğini yapan çavuş İbrahim Yaman ile erler İbrahim Öztürk, Ali Osman Altın ve Mesut Bulut, 17 Ağustos günü mevzideki patlamada şehit düştü. Kaza sonucu el bombasının patlamasıyle şehit oldukları belirtilen 4 asker memleketlerinde düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

 

Vatani görevlerini yapaken şehit düşen 4 askeri geçen hafta gözyaşları arasında toprağa veren aileleri, başlatılan soruşturma ve ortaya atılan iddiayı öğrenince şoke oldu.

 

ACIMI YAŞARKEN ASABIMI BOZDULAR

Şehit erlerden İbrahim Öztürk'ün, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde oturan babası 54 yaşındaki Hacı Öztürk, sabah akrabalarının telefonuyla olayın basına yansıdığını öğrendiğini ve çok şaşırdığını söyledi. Doğruca Askerlik Şubesi'ne giderek Şube Başkanı Binbaşı Abdulkadir Yavuz ile görüştüğünü belirten 3 çocuk babası Hacı Öztürk, DHA muhabirine oğlunun acısını yaşarken şimdi bu haberle şoke olduğunu söyledi. Komutanının askerlik görevi nedeniyle oğluna kızmış olabileceğini belirten hacı Öztürk, "Diğer askerlerin günahı neydi? Böyle birşey olabilir mi? Acımı yaşarken bir anda asabımı bozdular. Biz de kendimize göre araştırmamızı yapacağız. Doğru neyse ergeç ortaya çıkacaktır. Daha fazla birşey söyleyemiyorum. Acım daha çok taze" dedi.

 

Haberin Devamı

GENELKURMAY GEREĞİNİ YAPAR

Gaziantepli er Mesut Bulut'un, Araban İlçesi'ne bağlı Körhacıoba Köyü'nde oturan babası Sinan Bulut, "Eğer iddialar doğruysa Genelkurmay gereğini yapar, onlara güveniyoruz" dedi. Askeri yetkililerin kendilerine çocuklarının şehit olduğu haberini verirken 'El bombası patladı. Oğlunuz 3 arkadaşıyla şehit oldu, olayla ilgili geniş soruşturma başlatıldı' dediğini kaydeden Sinan Bulut, "Ancak olayın oluş şekliyle ilgili net bir açıklama yapılmamıştı. Gerekenin yetkililer tarafından yapılacağını düşünüyorum. O nedenle ben herhangi bir başvuruda bulunmayacağım" dedi. Bulut ailesinin 'başsağlığı' dileklerini kabul ettiği bayraklarla süslü köy okulunda ziyaret gleenlerle ilgilenen şehidin amcası Bedir Bulut ise "Zaten Genelkurmay inceleme başlatmış. Biz onların gerekeni yapacaklarına inanıyoruz. O nedenle herhangi bir adli girişimde bulunmayacağız" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

İNANMAK İSTEMİYORUM

Şehit çavuş İbrahim Yaman'ın Samsun'un Salıpazarı İlçesi'nde oturan babası 53 yaşındaki Adem Yaman, oğlunun şehit olmasıyla ilgili raporun henüz gelmediğini, gerçeğin ortaya çıkmasını beklediklerini söyledi. Çiftçilik yapan 4 çocuk babası Adem Yaman, "Bu iddiaların doğru olup olmadığını bilmiyorum. Bize sadece karakoldan gelen bir komutan mevzide arkadaşının elinde bomba patladığını söyledi. Yazılı bir rapor vermediler. Bu iddialara inanmak istemiyorum" dedi. Şehit çavuşun kardeşi lise öğrencisi 17 yaşındaki Recep Yaman da "Ağabeyim fırıncılık yapıyordu, terhisten sonra evlenecekti. İddialar doğruysa hakkımızı yasal yollardan arayacağız. Gerçekleri öğrenmek istiyoruz" dedi.

 

Haberin Devamı

YAVRUM GİTMİŞ, NE SÖYLESEK GERİ GELMEZ

Şehitlerden er Ali Osman Altın'ın, Afyonkarahisar'ın Büyük Kalecik Beldesi'nde oturan ailesi de şoke oldu. Babası Ali İhsan Altın gazetecilerle görüşmezken, annesi Zakire Altın, "Benim yavrum benden gitmiş, ne söylesek geri gelmez. Bu işler bizim acımızı tazelemekten başka bir şeye yaramıyor" dedi. Şehit erin ağabeylerinden Mehmet Altın, kendilerine olayın mevzide bomba patlaması sonucu meydana geldiğinin söylendiğini anlattı. Gerçeğin ortaya çıkacağını belirten Mehmet Altın, "Bunlara inanmıyoruz. Bu haberlerle bizim askeriyeye olan inancımız sarsılmaz. Gerçek ortaya çıktığında o zaman biz de konu üzerinde düşünürüz. Ne yaparsak yapalım giden evladımızın geri gelmeyeceğini biliyoruz. Bizim devletle, askerle uğraşma gibi bir niyetimiz yok" dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!