Tunceli nüfusunu ikiye katladı

Güncelleme Tarihi:

Tunceli nüfusunu ikiye katladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2009 01:00

Tunceli’de bu yıl 9’uncusu düzenlenen Munzur ve Doğa Festivali’nin ilk gecesine ünlü sanatçı Sezen Aksu damgasını vurdu.

Sezen Aksu Tunceli'yi salladı - Fotogaleri

28 bin olan Tunceli kent merkezi nüfusunu neredeyse iki katına çıkaran Sezen Aksu, Atatürk Stadı’ndaki konserinde çevrede toplananlarla birlikte yaklaşık 50 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Aksu, konserine saz sanatçısı İsmail Hakkı Demircioğlu’nu sahneye davet ederek 3 şarkısını düet yaparak söyledi. Yaklaşık 2 saat boyunca seslendiren Sezen Aksu, konserinin sonlarına doğru Tuncelili sanatçı Mikail Aslan’ı sahneye davet ederek Zazaca ‘Öl benim aşkım öl’ adlı şarkıyı düet yaparak söyledi. Aksu, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Buralara geldiğimde o kadar mutlu oluyorum ki, sizlerle göz göze, kalp kalbe geldiğimde duyduğum mutluluğu kelimelerle anlatmak gerçekten güç. Elimden geldiği kadar hep gelmeye gayret ediyorum. Çünkü, Türkiye, İstanbul, İzmir, Ankara değil. Doğa ile ilgili doğanın değerleriyle ilgili olarak bütün kalbimle şuna inanıyorum. Doğanın hakkı, aynen insan hakları gibi bir şey. Bu bir ekolojik hak, bu dengeyi bozdukça hepimiz bozulduk. O yüzden bu doğanın hakkının karşısında tıpkı insan haklarının karşısında eğildiğim gibi saygı ile eğilmek istiyorum. Havanın, suyun, dağın, taşın hatta sivrisineğin önünde bile eğiliyorum. Sesimizi yükselttikçe herkes doğanın ilahi dengenin sesine kulak verecektir.”

Saltuk: Ücret almadı

Festivali organize eden Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltuk, perde arkasında yaşananları şöyle anlattı: “Festivaller daha önceden sorunlu geçiyordu. Yasaklandığı zamanlar olmuştu. Bu yıl daha cazip hale getirelim dedik. Erkan Oğur’la birlikte Sezen Aksu’dan katılmasını rica ettik. Hiç bir ücret almak istemedi. Ben de kendisine, “Zazaca bir türkü okur musunuz?” diye sordum. Bizi kırmadı. Kendisine Zazaca şarkılar ve Türkçe sözlerini gönderdim. Bir tanesi için, “Bunu kim yazmış?” diye sordu. Mikail Aslan’ın annesini duyunca çok etkilenmiş o sözlerden. Çok beğenince onu söylemeye karar verdi. Beraber sahneye çıktılar. Ajanslarda 50 bin civarı diyor, ama stadyum yollara kadar taşmıştı. 90 bin kişi civarında kişi konseri ayakta alkışladı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!