Otopark yaparken tarihi eser buldular

Güncelleme Tarihi:

Otopark yaparken tarihi eser buldular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2009 13:59

KONYA’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Zindankale Katlı Otopark inşaatının harfiyat çalışmaları sırasında bulunan Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait eserler, müzede sergilenmeye başladı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Zindankale Katlı Otopark inşaatının Ağustos 2007 yılındaki harfiyat çalışması sırasında ilk olarak sur duvarı bulundu. Bunun üzerine harfiyat çalışması durduruldu. Konya Müzeler Müdürlüğü’ne bağlı arkeologlar, inşaat alanında incelemede bulundu. Yapılan çalışmalar sonunda Osmanlı ve Selçuklu dönemlerine ait eserler ortaya çıktı. İnşaat alanında bulunan Selçuklu dönemine ait şehir hapishanesinin 4.5 metre derinliğinde, 1.5 metre genişliğinde horsan harcıyla yapılmış sur duvarı koruma altına alındı. Selçuklu dönemine ait, kitabeli taş, pişmiş topraktan 2 kandil, 1 sırlı aslan heykelciği ile Osmanlı dönemine ait, seramik, çini, cam, ahşap ve tuğla parçaları da Karatay Çini Eserleri Müzesi’nde sergilenmeye başlandı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çıpan, Konya Karatay Çini Eserleri Müzesi’nin 2008 yılı içinde restore edildiğini ve restore çalışmasının ardından müzedeki eser çeşidini zenginleştirdiklerini söyledi. Mustafa Çıpan, “Beyşehir İlçesi’ndeki Selçuklu Yazlık Sarayı’nda kazılarda elde edilen buluntular, Konya’da yapılan Zindankale inşaat alanındaki kazı çalışmaları ve Selçuklu Kılıçarslan Köşkü’nde yapılan kazılarda elde edilen eserler, bu müzede sergileniyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!