Hükümette büyük revizyon

Güncelleme Tarihi:

Hükümette büyük revizyon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2009 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimlerden sonra beklenen kabine değişikliğini dün açıkladı. Erdoğan, dokuz yeni isme bakanlar kurulunda yer verdi. Ahmet Davutoğlu, Meclis dışından Dışişleri Bakanlığı’na getirildi.

Haberin Devamı

ARINÇ: "LACÄ°LERÄ° GÄ°YMEMÄ°ÅžTÄ°K"Â

İŞTE YENİ KABİNE 

YEREL seçimden oy kaybıyla çıkan BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan, 2002’den bu yana kabinedeki en kapsamlı deÄŸiÅŸikliÄŸi dün gerçekleÅŸtirdi. ErdoÄŸan, eski Meclis BaÅŸkanı Bülent Arınç’ı BaÅŸbakan Yardımcısı yaparak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) üyesi konumuna getirirken, ekonominin patronluÄŸunu DışiÅŸleri Bakanlığı’ndan aldığı Ali Babacan’a teslim etti. ErdoÄŸan’ın kabinesinde diÄŸer büyük sürprizi, BaÅŸdanışman ve Büyükelçi Ahmet DavutoÄŸlu’nu Meclis dışından DışiÅŸleri Bakanlığı’na alarak yaptı.  Â

ErdoÄŸan, sekiz ismi kabine dışında bıraktı. 10 bakan yerini korurken, altı bakanın da yeri deÄŸiÅŸti. Kabineye dokuz yeni isim girdi. Bakan sayısı bir artmış oldu. Hükümetteki kadın bakan sayısı da ikiye çıktı. Â

Erdoğan, Gül’ün kabineye etkisi konusunda "Önerisinin olmaması mümkün değil. Önerileri oldu, bunları değerlendirdik" dedi. Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı için neden AKP grubu dışından tercih yaptığı konusunda "Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu bey gerek Abdullah Gül’ün Başbakanlığı gerekse benim Başbakanlığım döneminde yoğun bir dışişleri sirkülasyonunun içindeydi. Birikimi bu işe gerçekten çok çok fırsat tanıyan bir değer olduğu için Dışişleri Bakanlığı’nda kendilerinden istifade edeceğimize inandığım için kendilerini uygun gördüm" dedi.

Erdoğan, ekonomideki yeni dönem için "Burada farklı bir koordinasyon gereği duyduk, tek elden yürütülmesine fırsat verecek bir yapı olsun istedik. Bankaların tamamı Ali beye bağlı olacak" dedi. 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!