Çiçeği burnunda bakanlardan ilk açıklama

Güncelleme Tarihi:

Çiçeği burnunda bakanlardan ilk açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2009 19:44

61. hükümete 9 yeni isim katılırken, TOBB’un 64. Olağan Genel Kurulu kokteyline kabine değişikliği damgasını vurdu.

Haberin Devamı

TOBB'UN RESEPSİYONUNA KABİNE REVİZYONU DAMGASINI VURDU

TOBB’un 64. Olağan Genel Kurulu kokteyline kabine değişikliği damgasını vurdu. Özellikle ekonomideki değişim kabine dışı kalması beklenen Mehmet Şimşek’in Maliye Bakanı olması büyük şaşkınlık yaşattı.

Sanayi Bakanlığı’ndan Çağlayan “Karar Başbakan’ın takdiridir. Yeni görev alanını bilmediğin söyledi, yeni bir heyecanla başlıyoruz. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Aysel ALP YAZIYOR



BEKLENTİ İÇİNDE DEĞİLDİM


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığına getirilen AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, “Türkiye'ye hizmete
kabinede devam edeceğiz” dedi.

Arınç, yaklaşık 2 saat önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından arandığını ve yeni görevi hakkında bilgi sahibi olduğunu belirterek, Başbakan Erdoğan tarafından kabine listesinin açıklanması sırasında da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından telefonla arandığını söyledi.

Manisa'da bulunduğunu ve seçim bölgesinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Arınç, şöyle konuştu:
“Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı onur verici bir görev. Bu yönde bir beklenti içinde değildim. Takdiri sebebiyle Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın güvenlerine layık olmaya çalışacağım. Türkiye'ye hizmete kabinede devam edeceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum.”

TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na getirilen Nihat Ergün'ün yeni göreviyle ilgili ilk sözleri ise şöyle oldu:
Yeni dönemde beklentilerin karşılanacağını düşünüyorum. Değişiklik ihtiyacı karşılanmış oldu. Bakan olduğumu bilmiyordum televizyondan öğrendim. Eski bakanların tecrübelerinden faydalanacağız.

Haberin Devamı

MAKAM MEVKİ BENİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL

Devlet Bakanlığına getirilen AKP Denizli Milletvekili Selma Aliye Kavaf, “Ülkeme hizmet için makam mevki benim için önemli değil” dedi. Kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiri olduğunu, bakan olduğunu, televizyondan öğrendiğini belirtti. Bakan Kavaf, “Partide verilecek her göreve hazırım. Biz ülkeye hizmet için varız. Ülkeme hizmet için makam mevki benim için önemli değil. Bundan sonra yükümüz ağırlaşsa da en iyisini yapacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kokteyle katılanlar domuz gribi korkusuyla birbirleriyle öpüşmek yerine tokalaşmayı tercih ettiler.

GEÇMİŞ OLSUN

Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, siyasette kabine ve görev değişikliğinin bir nöbet değişikliği olduğunu belirterek, görevini başkalarına devreden bakanların başarılı çalışmalar yaptığını söyledi. Onların başka durum ve noktalarda görev yapmaya devam edeceğini kaydeden Günay, “Yeni arkadaşlar katıldı. Onlarda son derece vaat eden arkadaşlar. Başbakan bu çalışmayı sürdürdü. Gördüğüm kadarıyla ayrıntılı bir çalışma yapmış. Ülkeye, millete ve demokrasiye hayırlısı olsun” diye konuştu.

“Bir gazetecinin sürpriz isimler var mı” sorusu üzerine Günay, sürpriz isimlerin olmadığını, aşağı yukarı bir süredir beklenen bazı gelişmelerin olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Kendisinin kabine dışı kalabileceği şeklindeki yorumların hatırlatılması üzerine Günay, “Benim için sürpriz olmadı ama bunu umut etmiş olanlar için sürpriz oldu. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

HAYIRLI OLSUN

Maliye Bakanlığına atanan Mehmet Şimşek de gazetecilerin kabine revizyonunu değerlendirmesini istemeleri üzerine, “Ülkemiz için hayırlı olsun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!