Bombadan kurtuldum tabancayı çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Bombadan kurtuldum tabancayı çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2009 23:58

Olaydan sonra Bilkent Üniversitesi’nde basına açıklama yapan eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, "Saldırganın üzerinde hem bomba, hem tabanca vardı. Bombalı saldırıdan kurtulunca tabancasıyla saldıracaktı" dedi.

İŞTE O CANLI BOMBALAR

Didem A'nın cezaevindeyken yazdığı mektup

"Ölüm korkusu yaşıyor musunuz?" sorusuna "Ölüm, Allah’ın emri" diyen Türk, yaşadıklarını şöyle anlattı:

1 metre gerideydi

Derse girerken bir bayan, salonun kapısında bir şeyler söyledi. Sorularını sonra yanıtlayacağımı belirtip salona girdim. Daha salona adımımı atar atmaz hemen 1 metre gerimde şiddetli patlama sesi duydum. Salon bir anda karıştı. Derse girerken, bombanın fünyesini çekmiş.

Korumalar eline vurdu

Korumalarım hemen kadının üzerine kapaklandılar. Bu arada bağırıp çağırmalar oluyordu. Korumalar, kadını sımsıkı yakalayıp etkisiz hale getirmek için uğraşırken, kadının son bir gayretle üzerindeki tabancayı çıkardığını fark ettiler. Eline vurup, tabancayı yere düşürdüler.

Ambulans çağırın dedim

Arkamı döndüğümde baktım yüzükoyun yerde yatıyordu. Yüzünü görmedim, ama kot pantolonlu bir bayandı. Korumalarıma hemen ambulans çağırmalarını söyledim. Fünye ve patlayıcıları beline kuşak gibi sardığı için karnında çizik varmış.

Bulgaristan’dan gelmiş

Bayanın Bulgaristan’dan geldiğini öğrendik. Bu durum, bu tür işler için yetiştirme kampı olduğu tezini akla getiriyor. Hayata Dönüş operasyonlarından sonra bazı örgütlerin hedefi haline geldim. Çok sayıda tehdit aldık. Gençlerin bu olaylara yönelmesine çok üzülüyorum. Terörle bir yere varılmaz.

4 suikast hazırlığı

Şahsıma dönük bugüne kadar 4 önemli suikast hazırlığı oldu. İlk defa bana bu kadar yaklaştılar. 2002’de Kartal Cezaevi’ne gazetecileri götürecektik. Üzerinde bomba sarılı bir terörist, gazetecilerin arasına karışıp soru sorma bahanesiyle yanıma yaklaşıp üzerime atlamayı ve bombaları patlatmayı planlamış. Saldırı önceden öğrenildi ve yakalandı.

Hemen eşimi aradım

Eşimin saldırı girişimini televizyonlardan, internet sitelerinden duyabileceğini dikkate alıp olaydan hemen sonra aradım, yara almadan kurtulduğumu söyledim.

Tansiyonu ölçüldü

HİKMET Sami Türk saldırının hemen ardından, korumaları ve üniversite yetkilileri tarafından kampus içinde bulunan sağlık merkezine getirildi. Burada tansiyonu ölçülen ve kontrolden geçirilen eski bakan, tekrar olay yerine geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!