Bilkent Üniversitesi'nde canlı bomba saldırısı

Güncelleme Tarihi:

Bilkent Üniversitesinde canlı bomba saldırısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2009 11:17

Bilkent Üniversitesi'nde eski Adalet Bakanı Profesör Dr. Hikmet Sami Türk'e yönelik bir saldırı girişiminde bulunuldu. Türk, saldırıdan yara almadan kurtulurken, üniversitede eylem hazırlığında olan ikinci canlı bomba yakalandı.Ankara polisi üçüncü bir saldırganı arıyor.

Haberin Devamı

YARALI SALDIRGAN HASTANEYE BÖYLE KALDIRILDI

Bilkent Üniversitesi’nde eski Adalet Bakanı Profesör Dr. Hikmet Sami Türk'e yönelik bir saldırı girişiminde bulunuldu. Derse gireceği sırada Bilkent öğrencisi olmayan bir kişinin, Türk’e yaklaştığı görüldü. Bir anda ortalık karıştı, peş peşe patlamalar meydana geldi.  
 
Türk, patlamanın 1 metre gerisinde meydana geldiğini söyledi.

Saygı ÖZTÜRK YAZIYOR



Üniversitenin merkez kampüsündeki Hukuk  Fakültesi'ndeki olay saat 10.45 sıralarında meydana geldi. “Anayasa Hukuku”  dersi için B-113 sınıfına giren Hikmet Sami Türk'ün ardından gelen ve kendisini  öğrenci gibi gösteren bir kız üzerindeki “bombalı düzeneği” patlatmak istedi.

Gelen ilk bilgilere göre, korumaların araya girmesinin ardından paniğe kapılan ve kadın olduğu öğrenilen saldırgan üzerindeki bombayı patlattı.     

Haberin Devamı

Bakan saldırıdan yara almadan kurtuldu. Sami Türk olaydan sonra hemen telefonla eşini aradı. “Canlı bombadan kurtuldum, merak edilecek bir şeyim yok” dedi. Eşi hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada eşinin ders için okula gittiğini belirtti: “Canlı bomba saldırısıyla karşılaştığını söyledi. Kendisinin eve gelmesini bekliyorum. Çok heyecanlandım. Hikmet bey birçok örgütün hedefi olan birisi” diye konuştu.

BİLKENT ÖĞRENCİSİ DEĞİL

Bilkent Üniversitesi’nin üst düzey bir yetkilisi, canlı bomba olduğu belirtilen kişinin 18-20 yaşlarında bir kadın olduğunu ve okullarının öğrencisi olmadığını belirtti. Aynı yetkili bu kadının Türk’e yaklaşırken patlamalar meydana geldiğini, korumaların bakanı olay yerinden uzaklaştırdığını söyledi. Yaralı olarak ele geçirildiği belirtilen canlı bombayla ilgili okulda önlemler alınırken sınıflar boşaltıldı. Jandarma olay yerinde incelemelere başladı. Yetkililer soruşturma nedeniyle açıklama yapılmayacağını söyledi.

SALDIRGANIN ÜSTÜNDEN 1 KG PATLAYICI ÇIKTI

Vali Önal, saldırganın üstünden 1 kg patlayıcı çıktığını söylerek, "Kadın saldırgan yaralı ve hastanede" dedi. Üniversiteye giriş ve çıkışlar yasaklandı.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Canlı bombaların Didem A. ve Onur Y. olduğu açıklandı.   

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!