Ve o köpek bulundu

Güncelleme Tarihi:

Ve o köpek bulundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2008 13:24

VAN'da bir otomobilin çapması sonucu iki ayağı kırılan, vatandaşların haber vermesi üzerine de çöp ekiplerinin acımasızca çöp kamyonuna attığı yaralı köpek nihayet bulundu. 6 gün önce adeta işkence edilircesine kürekle bir çöp kamyonuna atılan yaralı köpek, belediyenin oluşturduğu bir ekip tarafından 3 gün önce bulunup Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Felç kalma ihtimali yüksek olan köpek, yapılacak olan fizik ve akapuntur tedavilerinin ardından kırık olan arka iki ayağını monte edilecek tekerlekli bir araçla kullanabilecek. Öğretim üyelerinin seferber olduğu köpeğe şimdiye kadar 2 bin YTL harcandı.

Haberin Devamı

HABERİMİZDEN ÖNCE ÇÖP KAMYONUNA ATILDI / İŞTE O FOTOĞRAFLAR

 

HABERÄ°MÄ°ZDEN SONRA SÃœNGER YATAKLA TAÅžINDI / Ä°ÅžTE O FOTOÄžRAFLAR

 

Fatih ÇEKİRGE

SERİ VAHŞET 

Bu hafta Van Belediyesi içimizi acıttı.

Araba çarpınca köpeğin arka bacakları kırılmış. Mahalle sakini 2 gün beslemiş. Sonra belediyeyi aramış... Belediye de çöp kamyonunu göndermiş...

Çöp... Ve işte vahşetin fotoğrafı...

Uzun süre bakamadım bu fotoğraflara.

Sonunda ibret olsun dedim...

Öylece yazıyorum bu vahşeti... İnsanın alçalmasını...

En kötüsü de ne biliyor musunuz?

İnsan vahşi olabilir. Katildir. Doğuştan kötüdür. Sonradan olmuştur. Örneğin ABD'de seri katil cinayetleri vardır.

Adam bile bile öldürür, acı çektirir.

Ama bilir ne yaptığını. Bilinçlidir yani...

/images/100/0x0/55eae6dcf018fbb8f89e0072Peki ya bu...

İşte en kötüsü bu... Vahşetin vahşet olduğunu bilmiyor... Onun için bu yaptığı normal yani...

Bakın boğazından telle bağlayıp kaldırdığı köpeği, elinde sigarası, gülerek götürüyor.

Seri katil yakalanır biter...

Peki ya bu seri vahÅŸet ne olacak?

17 KASIM 2008 - PAZARTESÄ°

Van-BaÅŸkale karayolunda bir otomobilin çarpması sonucu iki ayağı kırılan ve sokak ortasında kalan bir köpek, vatandaÅŸlar tarafından 3 gün boyunca beslenip sahip çıkılmıştı.ÂSürünerek dolaÅŸabilen ve çevredeki çocuklar tarafından sürekli rahatsız edilen köpeÄŸin acısını daha fazla görmek istemeyen vatandaÅŸlar, belediye ekiplerine haber verdi. 3 gün aradan sonra olay yerine gelen Belediye Temizlik Ä°ÅŸleri ekipleri, yaralı köpeÄŸin boyunan kablo baÄŸlayarak, adeta iÅŸkence edercesine yerde sürükleyerek vatandaÅŸların ÅŸaÅŸkın bakışları arasında çöp kamyonuna atmıştı. Bu görüntülerin basında çıkması ise büyük etki yaratmıştı. Bunun üzerine de Van Belediyesi ekipleri seferber olmuÅŸtu.

Haberin Devamı


Van Belediyesi ekipleri tarafından kentin her noktasında aranmaya baÅŸlanan yaralı köpek, 3 gün önce bulundu.ÂYYÃœ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne götürülen köpeÄŸin burada yapılan tedavilerinin ardından da iki ayağı ve belinin kırık olduÄŸu anlaşıldı. Hayvan Hastanesi'nde konuyla ilgili her klinikten öğretim üyelerinin seferber olduÄŸu köpeÄŸin arka ayaklarını kullanması da zaman alacak. Van Belediyesi, Veteriner Hekim Gürgin Bilici'yi YYÃœ Hayvan Hastanesi'ne göndererek köpeÄŸin saÄŸlık durumunu takibe aldı. KöpeÄŸin tedavisini yapan YYÃœ Veteriner Fakültesi Hastalıklar ve Klinik Bilimleri Bölümü BaÅŸkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, gerekli tüm müdahalelerin yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı


KÖPEĞE AKAPUNKTUR VE FİZİK TEDAVİ UYGULANACAK


Bel ve arka iki ayağındaki kırıklar yüzünden felç kalma olasılığının yüksek olduğu belirlenen köpek için, YYÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Alkan ile YYÜ Veteriner Fakültesi Hastalıklar ve Klinik Bilimleri Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, ve ekibi büyük çaba gösteriyor. Cerrahi müdahalesi yapılamayan köpeğe fizik tedavi ve akupunktur tedavisi uygulanacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, hayati tehlikenin söz konusu olmadığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Aslan, "Bel ve ayaklarında kırıklar var. Felç olma ihtimali yüksek. Bundan dolayı cerrahi müdahale değil, rehabilitasyon tedavisi yapacağız. Yani felç tedavisi uygulanacak. İlk olarak kırıklardan dolayı yaralı bölgeler tedavi edilecek. Fizik ve akupunktur tedavisinin ardından arka iki ayağını kullanabilmesi için araba alınması gerekecek. Şimdiye kadar 2 bin YTL para harcandı" dedi.

Haberin Devamı


BASIN BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ


Köpeğin bulunup tedavi altına alınmasının ardından belediyenin köpeği ziyaret edeceğini duyan basın mensupları hastaneye akın etti. Bir anda ilgi odağı olan yaralı köpek, veterinerler tarafından sünger bir yatak üzerinde muayenehaneye getirildi. Yrd.Doç. Dr. Lokman Aslan tarafından muayene edilen köpeğe basın mensupları büyük ilgi gösterdi. Bol bol fotoğrafı çekilen köpeğin artık sağlıklı gözüktüğü de dikkat çekti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!