10 numara tutmadı

Güncelleme Tarihi:

10 numara tutmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 01:48

İstanbul’da patlayan otobüste can veren 4 yolcunun ardından tutuklanan halk otobüsü sürücüsü ilk duruşmada 10 numara yağ kullanmadığını iddia etti. Fakat Ege Üniversitesi’nin analizine göre, yanan otobüste yakıt olarak 10 numara yağ vardı.

Haberin Devamı

27 TEMMUZ’da TEM otoyolunun Kavacık mevkisinde Tuzla-Topkapı seferini yapan 500T numaralı halk otobüsü bariyerlere çarparak yandı. 4 yolcunun can verdiği kazanın ardından şoför Zeynel Abidin Aslan hakkında 22.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Anadolu Adalet Sarayı 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada ifade veren tutuklu sürücü Aslan otobüste 10 numara yağ kullanıldığına dair raporu reddetti.

‘FATURAM VAR’

Son aldığı yakıt fişini mahkemeye sunduğunu söyleyen Aslan savunmasında şunları söyledi: “O gün araçta bir ısı hissettim. Ayaklarımın altı yandı. Aracın arkasında yangın çıktı. Frenleri tutmadı, direksiyon kilitlendi. Beton bariyerlere sürtünerek durabildim. Derken patlama oldu. Yangın söndürücüyle müdahale etmeye çalıştım. Ellerim yandı. Ben de mağdurum ve aracı yapan üretici firmadan (TEM-SA) şikâyetçiyim.”

EGE’DEN RAPOR

Haberin Devamı

8 aydır tutuklu şoför Aslan’ın, savcılıkta yakıt olarak dizel kullandığını iddia edip faturalarını da sunmuş olmasına rağmen, enkazdan alınan numunelerin gönderildiği Ege Üniversitesi Ege-Pal Müdürlüğü’nden gelen raporda, yakıtın yanıcı solvent madde karışımlı 10 numara yağ olduğu ortaya çıktı.

Çığlıkları kulağımda

Sevgi Nalbantoğlu: “Çok şiddetli basınç hissettim. Camlar üzerime patladı. Eşim Ali öldü.”
Bilal Karakişi: “Kızım kucağımdan fırladı. Oğlum ve eşimi aldım. Bir çift alev almıştı. Adam bana bakarak, ‘Beni kurtar’ diye bağırıyordu. Elini tuttum. Ama komple alev almıştı. Sesleri hâlâ kulağımda.”

‘Tam ve asli kusurlu’

TRAFİK bilirkişisi Süreyya İğdil, raporunda MOBESE görüntülerine göre otobüsün orta şeritte giderken yavaş yavaş sağ şeride yanaşıp beton bariyerlere çarpmasının ardından alev topuna döndüğünü belirtti. Sürücünün muhtemelen tansiyon düşmesi veya yükselmesi gibi sağlık sorunu yaşadığına vurgu yaptı. Sürücüyü tam ve asli kusurlu buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!