1 ayda 25 kadın katledildi

Güncelleme Tarihi:

1 ayda 25 kadın katledildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 23:25

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun her ay yalnızca medyaya yansıyan haberlerden derleyerek hazırladığı kadına yönelik şiddet raporu, acı tabloyu bir kez daha gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

KADIN Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadına yönelik şiddetle ilgili kasım ayı raporunu açıkladı. Verilere göre, kasımda 25 kadın ve iki çocuk öldürüldü. Bu ay kadın cinayetlerinin en çok işlendiği iller İstanbul (4), Sakarya (3), Mersin (3), Şırnak (2) ve Antalya (2) oldu. Kadınların 12’si kendi evinde, 5’i sokakta, 1’i arabada, 2’si yakınının evinde, 1’i bahçede, 1’i otobüs durağında, 1’i deniz kenarında öldürülürken, 3’ünün nerede öldürüldüğü tespit edilemedi. Bu ay öldürülen kadınların çoğunluğu 25- 35 yaşları arasındaydı. Bu yaş aralığındaki kadınların yüzde 75’i boşanmak istediği için öldürüldü. Bu cinayetlerin yüzde 52’si ateşli silahlarla, yüzde 15’i kesici silahlarla, yüzde 4’ü ise boğularak gerçekleştirildi.

Rapora göre, kasımda 4’ü okullarında, 6’sı evinde, 6’sı ise kaldığı öğrenci yurdunda olmak üzere 29 çocuk ise istismara uğradı.

1 ayda 25 kadın katledildi


GEÇ GELEN KORUMA KARARI

Antalya’da kızları 3 yaşındaki Hira ve 5 yaşındaki Elasu’yu öldüren Göksel Akşener’in geçtiğimiz Eylül’de eşi Şura Akkök Akşener’i de öldürmeye kalktığı tespit edildi. Şura Akkök Akşener ancak iki kızı öldürüldükten sonra devlet korumasına alındı.

Bursa’da Dilara K., kendisine taciz eden babasını, annesine şiddet uyguladığı sırada onu kurtarmak için silahla öldürmek zorunda kaldı.

21 GÜN TECAVÜZ VE İŞKENCE
Adana’da tanıştığı genç kadını kandırarak bir ayakkabı imalathanesine götüren kişinin, burada genç kızın elini bağlayıp ağzını kapatarak, 21 gün boyunca sopa ve kemerle işkence yaptığı ve tecavüz ettiği ortaya çıktı. Şiddete uğrayan D.R.B.’nin çıkarıldığı nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinde, “Bu olay duyulursa ailemin bana zarar vermesinden korkuyorum. Bu nedenle evime gitmek istemiyorum. Kadın sığınma evine gitmek istiyorum” dediği öğrenildi. D.R.B. sığınma evine yerleştirildi.

1 ayda 25 kadın katledildi


BOŞANMA AŞAMASINDAYDI

Bursa’da G.A. ayrılmak istediği erkek arkadaşının tecavüzüne uğradı. Genç kadın kurtulmak için evin penceresinden atladı. Hastaneye kaldırılan genç kadın, kurtulmak için intihar etmek istediğini açıkladı. Yozgat’ta 28 yaşındaki Habibe Karadavut boşanma aşamasında olduğu ve ayrı yaşadığı erkek tarafından sokak ortasında babasının evine giderken kesici aletle öldürüldü. Habibe’nin 1 çocuğu da annesiz kaldı. Şanlıurfa’da bir süre önce boşanan 20 yaşındaki Belkıs Varlık, sık sık gezmeye çıkması bahane edilerek babası tarafından önce kesici aletle yaralandı ardından eşarpla boğularak öldürüldü.

BAKMADAN GEÇME!