Gümrükçü'den 7 Ocak mesajları: 'Ben adayım' demeyi...

Güncelleme Tarihi:

Gümrükçüden 7 Ocak mesajları: Ben adayım demeyi...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2017 12:58

Adı il başkan adaylığı için geçen CHP Çiğli İlçe Başkanı Gümrükçü, il başkanı tarifi ve güçlü örgüt vurgusu yaptı. Gümrükçü “Ben adayım demeyi doğru bulmuyorum. İzmir Örgütü’ne liderlik yapabilecek biri gerek. Heyecan gerek. Gerektiğinde her şeyi göze alabilen. Baskıya direnebilecek biri olmalı. İzmir’de geçmişte bir araya gelmemiş isimlerin bir araya gelip mutabakat yaratma çalışması var. Kimse delegenin iradesine ipotek koyamaz. CHP delegesi kapıkulu değildir” dedi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde yapılan seçim sonrası Çiğli İlçe Başkanı seçilen ve adı 7 Ocak'taki İl Kongresi öncesi il başkan adaylığı için geçen Utku Gümrükçü, kentteki medya mensuplarıyla bir araya geldi.

İlçe başkanı seçilmesinin ardından il yönetiminden istifa eden ve mazbatasını alarak görevine başlayan Gümrükçü, “İl başkan adayı mısınız?”, “ İl kongresi süreci sağlıklı işliyor mu?” ve “Aziz Kocaoğlu’nun il kongresine yönelik yürüttüğü çalışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorularına yanıt verdi.

Gümrükçüden 7 Ocak mesajları: Ben adayım demeyi...

GÜÇLÜ İL ÖRGÜTÜ GEREK
Gümrükçü şunları söyledi: İl başkanlığı zor bir görev. 3 büyük seçim var. Avantajlar var dezavantajlar var. Türkiye’nin kader seçimi var. Cumhurbaşkanlığı seçimi. Bu süreci yönetecek kadronun oluşması şart. STK’larla iyi diyalog kuran, İzmir’in bütün dinamiklerini tanıyan ve harekete geçirebilecek, gündem yaratabilecek, CHP’nin politikalarını halka benimsetecek, vatandaşla köprü olacak, milletle ittifak yapacak bir il örgütüne ihtiyaç var il başkanının dışında. Bu iş kişi işi değil ekip işi. Tek aday diyorlar ama tek aday yanlış. İzmir’de geçmişte bir araya gelmemiş isimlerin bir araya gelip mutabakat yaratma çalışması var. Kimse delegenin iradesine ipotek koyamaz. Delege de buna izin vermez. CHP’nin delegesine aday dayatamazsınız. CHP’nin delegesi Amasya ve Sivas delegesi gibidir. Manda ve himaye kabul etmez. CHP delegesi kapukulu değildir. Bu delegeye zorla oy kullandıramazsın. İl delegesini kamu olanaklarıyla şekillendiremezsiniz. 650 delege ülkenin kader sürecini yönetecek kadroyu seçecek. Burada dayatma olmaz. Aziz Bey olumlu süreç götürüyor. Farklı eleştiriler ve haklılık payı olabilir. Bizim gördüğümüz iyi niyet var. Ağabeylik yapıyor. İlçe başkanlarını dinledi. Vekillerle belediye başkanlarıyla ve il yönetimiyle bir araya gelecek. Ortaya çıkacak fikirleri paylaşacaktır. CHP disiplinli bir parti. İl başkanlığı Genel Merkez’e bağlı. İzmir il başkanlığının nasıl belirlendiği kim olduğu ülkeyi ilgilendiriyor. Dolayısıyla Genel Merkezi de ilgilendiriyor. Genel Sekreter İzmir’den…3 genel başkan yardımcımız var. Genel Başkanımız İzmir milletvekili… Bu süreçte zaten olacaklardır. Geçmişte dayatmalar oldu ama Genel Başkanımızın karakteri baskıcı değil. Tercihi olabilir. Saygı duyarız. Gördüğümüz kadarıyla giden arkadaşlara ‘hayırlısı olsun başarılar’ diyormuş. Kongre 2-3 adaylı olabilir. Mutabakat adayı nasıl belirlenecek masada kimler var benim gündemimin dışında. Hayırlı bir karar çıkar diye umuyorum. Adı geçenler önemli isimler Asuman Ali Güven Kemal Karataş Rıfat Nalbantoğlu. Hepsi ayrı ayrı tecrübeli. İsimlerden çok örgütsel yapının kurulması benim için önemli. Kişilerden çok örgütün toplumun önüne hangi projeleri koyacak benim için bu önemli. Sürecin tam ortasındayım. İlçe başkanı olmasaydım da tam ortasındayım. Süreci ağırlıklı olarak ilçe başkanları yönlendirecektir. Delegeyi onlar biliyor. İlçe başkanlarımız delegeyle toplantı yapıyor. En son birlikte değerlendireceğiz...

Haberin Devamı

Gümrükçüden 7 Ocak mesajları: Ben adayım demeyi...

 

Haberin Devamı

'BEN ADAYIM' DEMEYİ DOĞRU BULMUYORUM
2014’te Ali Engin’in istifası sonrası 14 ilçe başkanının desteğiyle il başkanlığına talip olduğunu hatırlatan Gümrükçü, “ O dönem başkaydı bu dönem başka. Atama oldu o zaman. Şimdi seçim var. Ben adayım demek çıkmak kimseye fayda sağlamaz. Sandığa gireceksiniz boyunuzun ölçüsünü göreceksiniz. Ben adayım demeyi doğru bulmuyorum. İzmir Örgütü’ne liderlik yapabilecek biri gerek. Heyecan gerek. Gerektiğinde her şeyi göze alabilen. Baskıya direnebilecek. Belediye başkanı milletvekili hayali olsa bile kalbine gömecek bir arkadaşa ihtiyaç var. Ahmet mi Mehmet mi olur değil. Herkesin yapabileceği bir iş değil. 

İLÇE KONGRE SÜRECİNİ ANLATTI
Çiğli’deki ilçe kongresi süreci hakkında değerlendirme yapan Gümrükçü, “Delege seçimlerinde beyaz liste olarak yer aldık. Bir çok mahalleyi kazandık. Erkenden çalışmaya başladık. Dostluk siyaseti yaptık. Elimizde kamu olanakları yok. Kimseyi kamu kaynaklarından faydalandırmadık, faydalandırmayız da. Kongreye giderken içimizde 5’e çıkan aday sayısı oldu. Parti tarihinde ilk defa delegeyle mini bir önseçim yaptık. Ekibin adayı kimi görmek istiyorsa kapalı zarf usulü oy kullanıldı. 277 delegeden 237’inin oyunu aldım ve aday oldum. İsterdik ki Erkan Akar’la birlikte yürüyelim. O tercihini başka türlü yaptı. Çiğli’de yüksek tansiyon bekleniyordu. Ben dahil. Erkan’la konuştuk. Arkadaşız. Kongreyi germek isteyenlere güzel bir cevap verelim dedik. Çiğli geçmişte kavgalarla anılıyordu 17 Aralık’ta dosta düşmana dostluk ilan ettik. Geçmişteki örgüt belediye başkan kavgaları olmayacak. Belediye başkanımızla fikir ayrılıkları olabilir ama kamuoyunda tartışmayacağız. Partide birleşme kucaklaşma noktasındayız. 2019’da önemli seçimler olacak. Çiğli CHP açısından kale gibi bir yer. Çiğli’de yapacağımız çalışmalar seçime olumlu yanşayacaktır” dedi.

Haberin Devamı

ÖRGÜTSEL YAPIYI GÜÇLENDİRECEĞİZ
“Çiğli’yi çok iyi tanıyorum. Geçmiş başkanlığım döneminde de iyi çalışmalarımız vardı” diyen Gümrükçü, yeni dönemde örgütsel güçlenmeye ağırlık vereceklerini aktardı. Gümrükçü, “Örgütsel yapıyı öncelikle güçlendireceğiz. Partide mahallelerde temsilcilikler var. 2-3 kişi seçersiniz. Onlar ekip oluşturur oluşturmaz. Biz seçilmiş kongre delegeleriyle birlikte mahallelerde meclisler kuracağız. Yerel seçimlerde yeniden kazanacağız. Çiğli’de referandumda yüzde 80’e çıkartmak istiyoruz. İzmir’e büyük katkı sağlamak istiyoruz. Çiğli zor bir bölge…Yeni kurduğumuz ekiple, yönetimimizle Çiğli’yi kucakladık. Bu şekilde devam edeceğiz.

Haberin Devamı

OHAL İLE ÜLKEYE BASKI YAPILIYOR
Ergenekon Davası’nda yargılandığını hatırlatan Gümrükçü, “Haziran’da beraatim istendi. 21 Aralık’ta dava vardı. Nisan’a atılmış. İnşallah yakamıza yakıştırılmak istenen şeyden kurtulacağız. FETÖ’nün operasyonuydu. İfademizi alan polisler Fetö’cüydü. Hakimlerin savcıların durumu ortada. Türkiye 10 yılını kaybetti. Türkiye’nin üzerine deli gömleği giydirilmek istendi. Korkuyla insanları yıldırmaya çalıştılar. Çok tehlikeli bir çete. Birebir mağdurum. Hem ülkenin içinde hem ülke dışında ilişki ağları var. Önemli bir tehdit atlattık. İktidar partisi 15 Temmuz sonrası kurdukları OHAL düzeniyle ülkeye baskı yapıyor. Akademisyene gazeteciye baskı var. Adaletsizlik var. Selahattin Demirtaş içeride. Dışarıda olsa Hayır’ın oyu 2-3 puan artardı. Bütün muhalif hareketleri susturmaya çalışıyorlar. Onlar kendilerine uymayan kim varsa sistem dışına alıyorlar susturmaya çalışıyorlar. Böyle ortamda demokrasi gelişmez” dedi.

 

Haberin Devamı

İYİ PARTİ’Yİ GENÇ PARTİ’YE BENZETTİM
2019’da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik de değerlendirmeler yapan Gümrükçü, şunları söyledi: Yüzde 50 artı 1 önemli. İktidar partisi il başkanlarını değiştirdi. AKP artı MHP oyunu yakalayamayan illeri değiştirmişler. Yeni bir siyasi oluşum var Akşener öncülüğünde. Hayır’la bizleydiler. Mevcut Laik düzenin devam etmesini istiyorlar. Hemfikiriz. Biz sol bir partiyiz. Onlar sağ bir parti. Türkiye’de sağın alternatifi sağ değildir. Algı değişikliği sistem değişikliği gerek. Taze kana ihtiyaç var. Bu kan CHP’dedir. Anketler yayınlanıyor. İYİ Parti’yi yüzde 20’lerde gösteriyor. Gerçekçi görmüyorum. En yüksek oyu İzmir’de alabilir. Bir anketçi arkadaşım 6 ay önce İzmir’de yüzde 42 Akşener’e oy verebilir çıkıyordu. Akşener’e oy verir misiniz yüzde 15 evet çıkıyor. Genç Parti’ye benzettim. Kampanyalarla Cem Uzan meydan meydan gezmişti. En yüksek oyu İzmir’de almıştı. Akşener’in de benzer bir sonucu alması mümkün. Anketlerde Akşener’e oy verebiliriz diyen 3 kişiden 1’i CHP’li gözüküyor. Bu parti olarak önümüze koymamız gereken bir konu. CHP güçlü bir parti güçlü bir örgüt. Yerel yönetimler var. Doğru bir süreç yönetebilirsek 30 belediyeyi kazanmamız mümkün, milletvekili sayısını arttırmamız mümkün referandumda yüzde 75’i bulmamız mümkün. Yeter ki belediyelerimizin çalışmalarını iyi anlatalım halka iyi diyalog kuralım. Birlik beraberlik içinde olalım. Oyumuzu İzmir genelinde 60’a çıkartmamız mümkün.”

 

İZMİRLİ DİNAMİK PROJECİ ÇÖZÜM ÜRETEN SİYASİ ANLAYIŞ GÖRMEK İSTİYOR
Konsensüs araştırma şirketinin yaptığı anketten İzmirlilerin siyasetçiden beklentilerine yönelik sonuçları paylaşan Gümrükçü, “İzmirli ne istiyor siyasetten beklentisi ne. Kendilerine yakın isimler görmek istiyor. İkincisi her İzmirli gibi dürüst temiz Atatürkçü isimler görmek istiyor. İnsanlara saygı gösteren hayvan haklarına duyarlı isimler görmek istiyor. Dinamik projeci ve çözüm üreten bir siyasi anlayış görmek istiyor. Kadınların ve gençlerin ön planda olduğu yeni yüzlerin yer aldığı profil görmek istiyor. Sosyal medyayı iyi kullanan siyasiler istiyor. CHP için iktidar alternatifi olduğunu gösteren parti görmek istiyor. Türkiye’nin öncelikleriyle partisinin önceliklerini ortaklaştırabilen kendine çalışan değil ülkesine ve partisine çalışan siyasiler istiyor” dedi.

UTKU GÜMRÜKÇÜ KİMDİR?
1981 Bergama doğumlu olan Gümrükçü, 1999’dan beri Çiğli’de yaşıyor. Politik bir ailenin içinde doğan Gümrükçü, 18 yaşından beri CHP’ye üye… 9 Eylül İnşaat Mühendisliği mezunu olan Gümrükçü, partide il yöneticilikleri, ilçe yöneticilikleri yaptı. Atatürkçü Düşünce Derneği’nde aktif görevler yapan Gümrükçü, 2007-2009 yılları arasında yapılan Teröre Lanet, Bağımsız Yargı, Laiklik, Hukukuma Dokunma, Isparta Kemalist Cumhuriyet, Ankara Cumhuriyet, İzmir Cumhuriyet mitinglerin düzenleme komitesinde yer alarak ve yöneterek görev aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!