Göynük ile Azerbaycan'ın Şeki kenti kardeş şehir oldu

Güncelleme Tarihi:

Göynük ile Azerbaycanın Şeki kenti kardeş şehir oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 15:51

 Göynük ile Azerbaycan'ın Şeki kenti kardeş şehir oldu

Haberin Devamı

Mutlu YUCA/BOLU(DHA) - BOLU'nun Göynük ilçesi ile Azerbaycan'ın Şeki belediyesi arasında 'Kardeş Şehir' protokolü imzalandı. Protokol ile iki şehir arasındaki yerel yönetim uygulamalarının paylaşılması ve turizm alanında işbirliği hedefleniyor.

Göynük Belediyesi ile Azerbaycan'ın Şeki Belediyesi arasında turizm ve yerel yönetimler alanında işbirliği sağlamak amacıyla 'Kardeş Şehir' protokolü imzalandı. Göynük'te bulunan bir otelde düzenlenen imza törenine Göynük Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan, Göynük Belediye Başkanı ve aynı zamanda İpek Yolu Belediyeler Birliği Başkanı da olan Kemal Kazan, Şeki Belediye Başkanı Elshad İbadov, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. Fahri Solak katıldı.

Protokolün iki kardeş ülke arasında güçlü bir bağ oluşturacağını belirten Kazan, "Türkiye ve Azerbaycan iki devlet tek millettir. Azerbaycan halkı ve Türk halkı tarih boyunca her zaman birbirlerinin yanında olmuş, destek vermiştir. Bu güçlü bağın en yakın göstergesi olarak tarihimize kara gün olarak geçen 15 Temmuz sonrası Türkiye'de oluşan milli birlik ve beraberlik nabzının Azerbaycan'da da aynı olmasıdır. Ülke olarak geçtiğimiz bu zor süreçte Azerbaycan bizim en büyük destekçimiz olmuştur. Vatanımıza, bayrağımıza ve devletimize karşı yapılan hain darbe girişimi sırasında Azerbaycan'ın ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini koruması için verdiği destek için Şeki Belediye Başkanı Sayın Elshad İbadov nezdinde tüm Azerbaycan hükümetine ve halkına teşekkürlerimi sunarım. Kardeş şehir girişimiyle de ortak duygu ve inançla halklarımızın birbirini destekleyerek güçlü bir dostluk köprüsü oluşturulacağına, ayrıca belediyecilik adına da örnek işlere imza atılacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Atılan imzalarla Türkiye-Azerbaycan dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin daha da ilerleyeceğini vurgulayan İbadov ise şunları söyledi:

"Bu kardeşlik imzası ile hem ülkelerimiz arasında hem de belediyelerimiz arasında gönül bağı daha da güçlenecek. İki belediye arasındaki dostluk, kardeşlik ve dayanışma ile ekonomik ve kültürel anlamda her türlü işbirliği yapılması imzalanan bu kardeşlik sözleşmesi ile perçinlenecektir. Türkiye-Azerbaycan dostluğu ve kardeşliği her zaman devam edecektir. Biz aynı soydan, kültürden gelen milletleriz. Bu yüzden Türkiye'ye ve Türk halkına olan desteğimizi hiçbir zaman esirgemeyeceğiz. Belediyelerimizin kardeşlik gibi önemli bir değer altında yer alacak olması bizi de gururlandırıyor" dedi.

Kazan ve İbadov konuşmalarının ardından 'Kardeş Şehir' protokolünü imzaladılar. Azerbaycan heyeti törenin ardından tarihi konaklarıyla ünlü ilçeyi gezdiler.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!