Görüntüleri silene beraat

Güncelleme Tarihi:

Görüntüleri silene beraat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2015 01:15

ESKİŞEHİR’de, üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü sokağa bakan otele ait güvenlik kamerasını, “Kameraları kapatın, hatta daha önceki saate gel, 10 dakika öncesine” diye emir vererek sildiren polis Hüseyin Engin ile bu emre uyup şalteri indirerek görüntülerin silinmesine yol açan otel sahibi Erdoğan Gözseçen için dün karar çıktı.

Haberin Devamı

Delillerin yok edildiğine ilişkin ses kaydı TÜBİTAK tarafından ortaya çıkarıldığı halde Eskişehir 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi, son duruşmada sanıkların beraatına karar verdi. +

Mahkeme beraata gerekçe olarak, delil yetersizliğini gösterdi. Polis Engin, hem Ali İsmail Korkmaz’in öldürülmesi hem de aynı sokakta Doğukan Bilir’in dövülmesine ilişkin davalarda da yargılanmış ve beraat etmişti. Eskişehir’de Gezi eylemlerine katılan Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran 2013 tarihinde Sanayi Sokak’ta bir grup polis ve sivil tarafından dövülerek öldürüldü. Korkmaz’ın dövüldüğü sokağa bakan Beşik Otel’e ait güvenlik kamerası kaydında 20 dakikalık ‘kayıp’ tespit edildi.

Korkmaz’ı dövdüğü için yargılanan 5 polisten biri olan Engin’in, kayıt kapanmadan önce otele girdiği anlaşıldı. Bunun üzerine görüntüler, TÜBİTAK’a gönderildi. TÜBİTAK sadece otelin dışına değil, içine ait görüntüleri de inceledi. Görüntülerde polis Engin’in otel sahibi Erdoğan Gözseçen’le konuştuğu an da tespit edildi. Görüntünün sesi yükseltilerek, Engin ile Gözseçen arasındaki diyalog açığa çıkarıldı. Engin’in kameranın kapatılmasını, geriye dönük silinmesini istediği anlaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!