GeriSeyahat Görkem Yeltan’ın tatil sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Görkem Yeltan’ın tatil sırları

Görkem Yeltan’ın tatil sırları

Oyuncu ve yazar Görkem Yeltan, seyahatlerde arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirebileceği yerleri tercih ediyor. İşte favori mekanları.

OTELLER

Hotel Blossom Fukuoka (JR Kyushu Hotel Fukuoka)
Fukuoka, Japonya
Yakınlarımla kalmaktan keyif aldığım bir otel. Harikulade tatlar keşfetmemizin yanı sıra, “Bu şehirde ölene kadar yaşasak” fikrini içimize doldurdu. Güler yüzlü çalışanlar, saygılı ve incelikli bir sunum. Yürüyerek her yere ulaşabilmiş ve şehri keşfedebilmiştik (Tek kişilik standart oda fiyatı 196 TL. / www.jrhotelgroup.com).

Hotel Pedrini
Bologna, İtalya
Bologna Kitap Fuarı’na ani kararla gidip sokakta kalmıştım. Kapısını nazikçe açtı ve müşteri almadıkları bir bölümü bize ayırdı Hotel Pedrini. Beğendiğim değil, sevdiğim ve benim için çok büyük anlam taşıyan bir oteldir. Mehmet Güreli’nin çizdiği Korkusuz Meles isimli kitabımdaki otelin adını da bu nedenle Otel Pedrini koymuştum. Aklına gelen ilk otel ismini söyle derseniz, favorim olarak önereceğim ilk otel değil muhakkak ama benim için en önemlisi (İki kişilik standart oda fiyatı 217 TL. / www.hotelpedrini.it).


Scandic Simonkenttä
Helsinki, Finlandiya
Hava sıcaklığı eksi 13 derece. Şehir karlar altında, bembeyaz. Yürümek her ne kadar muhteşem bir his olsa da sıcacık bir yere girmek, oradan kolayca her yere varmak büyük bir lüks. Özellikle de biz soğuğa alışık olmayanlar için... Bir şeyler yerken dışarıdaki beyazlıkla gözümün dolması unutulacak gibi değil. Talin’e gemiyle buzları yara yara gitmek gibisi yok. Unutamayacağım bir yolculuğun yalnız kaldığım her anında bana pek çok hikâye yazdıran oteli
(Standart oda fiyatı 285 TL. / www.scandichotels.com).

RESTORANLAR

Chez Chartier
Paris, Fransa
İkinci annem orada oturduğundan çok ziyaret ettiğim bu şehirde pek çok restorana gideriz. Hiçbiri Chez Chartier’den daha güzel değildir. Daha ben, ben değilken bambaşka zevklerim varken de sevdim orayı. Kişiliğimi bulduktan sonra yine sevdim. Geçmişimde vardı çünkü. “Sen doğmadan önce de, ben doğmadan önce de vardı” sözü bir mırıltı halinde tekrarlanır kulağımda (www.bouillon-chartier.com).

Çakırkeyif
Silivri, Türkiye
Bütünlemeye kaldığımızda bile orada çalışmıştık. En sevdiğim dostlarımdan birinin ailesinin eviydi. Sonra Çakırkeyif Restaurant oldu. Yemeklerine bayıldım, üstelik her zaman çok zordur yemekleri beğenmem. Oradaki sımsıcak muhabbeti, aile ortamını sevdim. Havuzda vakit geçirmeyi, çimlerin üzerinde okumayı hem kendimle kalmayı hem de dostlarımla olmayı sevdim. Arka bahçeye serpiştirilen minicik evler de eklenince, hep gitmek istediğim tek yer oldu (www.cakirkeyif.com).

Exki
Brüksel, Belçika
Başka Avrupa şehirlerinde de gitmekten keyif aldığım, organik ürünlerden yapılan yiyecekleri satan bir yer. Diyelim ki çok açım, karnım deneme yapmaya izin vermeyecek kadar sabırsız. Hemen dalarım bir Exki’ye. Hem yemek yerim hem de ödediğim paranın bir kısmının STK’lara gönderildiğini bilirim (www.exki.be).

False