Google Maps artık Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Google Maps artık Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2015 11:48

Google'ın harita servisi Google Maps'in, diğer adıyla Google Haritalar'ın nihayet Türkiye'ye özel sürümü yayınlandı.

Haberin Devamı

İnternet devi Google'ın popüler harita servisi Google Maps dün gece sessiz sedasız Türkiye'deki kullanıcılar için hem Google Play Store hem de Apple App Store'da yayına sunuldu. Aynı zamanda maps.google.com.tr adresine girerek de Türkçe formatında haritaya ulaşabiliyorsunuz.

Google Maps artık Türkiyede
Ücretsiz olarak indirilebilen Google Maps ile artık Google üzerinden İstanbul'da trafik bilgilerini öğrenebileceksiniz. Bunu aynı şekilde maps.google.com.tr adresinden de yapabiliyorsunuz.

Örneğin araçla Bağcılar istikametinden Beşiktaş'a gideceksiniz. Yol tarifi al butonuna tıklayarak iki ilçenin isimlerini yazarak iki nokta arasındaki mesafeyi görebileceğiniz gibi trafik bilgisini de görebiliyorsunuz.

Google Maps artık Türkiyede


Haberin Devamı

Yani kırmızı renkle gösterilen alanda trafik yoğunluğu yaşanırken, diğer noktalarda trafik yoğunlu görülmüyor.

Google Maps artık Türkiyede



Anlık olarak yol durumunu gösteren Google Maps, İBB Trafik uygulamasında olduğu gibi örneğin uygulamadan bakıldığında tüm İstanbul trafiğini görebiliyorsunuz.

GOOGLE MAPS İNDİRME BAĞLANTILARI

Google Play Store üzerinden Android telefon ve tabletinize Google Haritalar'ı indirmek için buraya, iTunes üzerinden iPhone ve iPad'lere Google Maps'i yüklemek için de buraya tıklayabilirsiniz.

GOOGLE MAPS'TE NAVİGASYON NASIL KULLANILIR?

Google Maps'te trafik durumunu öğrenmek için sol kısımdaki butona tıklayarak Traffic seçeğini seçebilir, navigasyon için ise güzergahı belirlemenizle birlikte 'yukarı ok' butonuna tıklamanız yeterli.

Google Maps artık Türkiyede



Ancak navigasyon özelliğinin henüz beta (geliştirilme) aşamasında olduğunu da hatırlatalım.

Google Maps artık Türkiyede


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!