Göl manzaralı vurgun iddiası

Güncelleme Tarihi:

Göl manzaralı vurgun iddiası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 15:03

Gölbaşı’nda yüksek bedelli, göl manzaralı arazileri sahte kimliklerle üçüncü şahıslara satan kişilere yönelik operasyonda, aralarında Tapu Müdürlüğü’nde görevli memurlar ile işadamları ve emlakçıların da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ankara’nın gözde bölgelerinde 100 milyon liralık arsa vurgunu yapıldığı ileri sürüldü. Mogan ve Eymir göllerinin çevresinde manzaralı, yüksek bedeli arazilerin sahte kimlik ve belgelerle üçüncü kişilere satıldığı ihbarı üzerine Emniyet Mali Suçlarla Mücadele ekipleri çalışma başlattı. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla polis, şüphelileri 6 ay boyunca teknik-fiziki takibe aldı. Telefon dinlemelerin de yapıldığı takibin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Eş zamanlı olarak Ankara’da 15 adrese yapılan operasyonda 5’i Tapu Müdürlüğü’nde görevli memur, işadamları ve emlakçıların da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

TAPU MÜDÜRLÜĞÜNDE DE ARAMA

Gözaltına alınan memurların Tapu Müdürlüğü’ndeki bilgisayarlarından da inceleme yapılarak, disklerin imajları alındı. Aramalarda şüphelilere ait evrak ve bilgisayarlara el konuldu. Şüphelilerin, Tapu Müdürlüğü’nde çalışanlar aracılığıyla yüksek bedelli arazileri sahiplerinin kimlik bilgilerine ulaştıkları, sahte kimlikler düzenleyerek sözkonusu arazileri üçüncüü kişilere sattıkları belirlendi. Bu yöntemle 100 milyon liraya yakın arsa vurgunu yapıldığı, gerçek arazi sahiplerinin mağdur edildiği belirtildi. Şüpheliler, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, resmi belgede sahtecilik ve rüşvet alıp vermekle suçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!