Gökçek’in 23.5 yılından ‘hasar tespit raporu’

Güncelleme Tarihi:

Gökçek’in 23.5 yılından ‘hasar tespit raporu’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 15:56

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 23.5 yılını kapsayan 485 sayfalık bir ‘hasar tespit raporu’ hazırladı. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ‘AnKARA Rapor’ isimli kitabı, Başkan Mustafa Tuna’ya da elden vermeyi düşündüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Buyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden Melih Gökçek’in 1994-2017 yılları arasında kente zarar verdiğini savunarak, hazırladığı hasar tespit raporunu dün düzenlenen toplantıyla kamuoyuyla paylaştı.
Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, 485 sayfalık ‘AnKARA Rapor’ isimli kitapla ilgili, “Melih Gökçek’in 40’ına yetiştirmeyi istedik. 40’ından sonraki ilk basın toplantımızı yapıyoruz” dedi.

‘YARGILANSIN’ KAMPANYASI

Raporu Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya da götüreceklerini belirten Candan özetle şunları söyledi:
“Melih Gökçek 28 Ekim’de gitti, 40. gününde start veriyoruz. Yargı önüne çıkarılması için bir kampanya sürecine başlayacağız. Bu yayını bir başlangıç olarak ele alıp bütün meslek örgütleri, STK’lar ve muhalefet partilerinin genel başkanlarına elden götürmeyi planlıyoruz.

Haberin Devamı

MUSTAFA TUNA’YA GÖTÜRECEĞİZ

Yeni geldiği için ideolojik olarak pek şansı olmasa da kişisel olarak bir opsiyon tanıdığımız Mustafa Tuna’ya elden vermeyi düşünüyoruz. Dinozorla, laleyle, futbolcu heykelini kaldırarak bu hasar tespitini kaldırmak olmuyor. Bütün bunları yapanların yargılanıp yargılanmaması, soruşturulup soruşturulmamasına kadar onun da sorumluluğu var. Yapacaksa da yapmayacaksa da bunun da açığa çıkması gerekiyor tarihe not düşülmesi gerekiyor. Ankara Rapor ya da Kara Rapor dediğimiz bu hasar tespitinin Gökçek döneminin kara raporu olarak anılmasını istiyoruz.”

HASARSIZ HAZIRLADIK

Tezcan Karakuş Candan, kitabın içeriğine ilişkin şu bilgileri verdi:
“Kitap 3 bölümden oluşuyor. Birinci bölümünde 1994’ten 2017 yılına kadar odada yöneticilik yapmış, mücadele etmiş arkadaşlarımızın değerlendirmeleri var. İkinci bölümünde Kent İzleme Merkezi’nde bizimle mücadele etmiş, bilimsel olarak yol gösteren hocalarımızın yazıları var. 3. bölüm ise 13 kısımdan oluşuyor. 13 bölümde hasar tespiti yapıldı. 40 gün içerisinde bu işi hasarsız çıkarttık.

KENT KİMLİĞİNDEN İSRAF PROJELERİNE

Planlama süreçleri, alt yapı, kanalizasyon, su, doğalgaz, ulaşım politikaları, kent kimliği, kentsel yaşam, yeşil alanlar, doğal ve kültürel mirasımız, kent ekonomisi, israf projeleri (Ankapark-AOÇ) ve hukuk süreçleri ele alınıyor. Bu kitapta açtığımız 668 tane dava var. Yüksek lisans ve doktora tezlerine iyi bir kaynak olmasını önemsedik. 94’ten 2017’ye kadar 3 bin gazete küpürü taradık.”

Haberin Devamı

ZAMAN TÜNELİ HAZIRLANDI

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 1994’ten 2017’ye ülke gündemi ve kent gündemini içerisine alan bir de zaman çizelgesi hazırladı. Çizelgenin önünde Gökçek dönemindeki çalışmalara değinen Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Melih Gökçek’in ilk icraatının Güvenpark’a camii önerisi olduğunu, 23 yılda yapılan katlı kavşakların kenti parça parça kesip attığını savundu. Gökçek’in ilk 4.5 yılında 450 sokak isminin değiştirildiğine dikkat çeken Candan, içme suyu tartışmaları ve kanalizasyon sorunun ise halen devam ettiğini öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!