Gökçek dönemi kapandı

Güncelleme Tarihi:

Gökçek dönemi kapandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2017 16:47

23.5 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Melih Gökçek dün istifa etti. “İstifamı Recep Tayyip Erdoğan istedi, emir demiri keser” diyerek istifasını açıklayan Gökçek, “Görevleri Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlarının arasını açmak olan içimizdeki fitnecilere imkan verme, onları helak et yarabbi” diyerek dua etti ve görevden ayrıldı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 23.5 yıllık belediye başkanlığı görevinden istifa etti. Meclis üyelerine ve bürokratlara “İstifamı Recep Tayyip Erdoğan istedi, emir demiri keser” sözleriyle veda eden Gökçek, konuşmasının sonunda “Bizden görünüp bizden olmayan, görevleri liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlarının arasını açmak olan içimizdeki fitnecilere imkan verme, onları helak et yarabbi” duasıyla isim vermeden göndermede bulundu.
Twitter hesabından 28 Ekim cumartesi günü istifa edeceğini duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dünkü olağanüstü meclis toplantısıyla 8 bin 617 günlük başkanlık görevini bıraktı. 23.5 yılda yaptığı hizmetleri rakamlarla anlatan Gökçek konuşmasında özetle şunları söyledi:

ERDOĞAN’IN TALEBİNİ YERİNE GETİRİYORUM

Haberin Devamı

Bu iktidar AK Parti, bu lider Recep Tayyip Erdoğan. Bizler bu umudu inşa ederken, o gün liderimiz, benim belediye başkanlığı yaparak, katkı sağlamam gerektiğini düşündü. Bugün ise, istifa ederek katkı sağlamam gerektiğini düşünüyor. Bu yüzden ben istifa etmeyerek, partim için bir oy kaybına dahi yol açarsam, bunun bir vebal olacağını düşünüyorum. Ben istifa etmezsem, inandığımız umutlara haksızlık olur diye endişe ediyorum. Başarısız olduğumu düşündüğüm için değil, yorgun olduğumu düşündüğüm için değil, yada herhangi bir başka kaygı nedeniyle değil, sadece ve sadece, ülkemi lider ülke yapacağına inandığım, Recep Tayyip Erdoğan’ın talebini yerine getiriyorum.

Gökçek dönemi kapandı

‘İSTİFA ETME’ BASKISI OLDU

Bana olaylara karşı çıkmam ve istifa etmemem konusunda çok baskı yapan oldu. Bakınız, ben kendimde davama iğne ucu hakkı kadar zarar verme hakkı bulamam. Recep Tayyip Erdoğan demek, Türkiye’de mazlumların sahipsiz kalmaması demektir, bu güzel vatanın, bu güzel insanların, yeniden o karanlık günlere dönmemesi demektir. Ben Melih Gökçek olarak vebal altına giremem. Yarın vesile olduğum yanlışlığın hesabını Allah katında veremem. Onun için liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın emrine uyarak belediye başkanlığını bırakıyorum.

Haberin Devamı

DEDİKODULAR YAPILMAYA DEVAM EDECEK

Bazıları soruşturmalardan korktu diyerek büyük dedikodular yapmaya devam edecek. Ben 1994’ten sonra 8 yıl muhalefette belediye başkanlığı yaptım. 500 civarında araştırma veya soruşturma geçirdim. Soruşturmasız günümüz yok gibiydi. Rabbime hamdolsun hepsinden yüz akıyla çıktım. 23.5 yıldır dokunulmazlığı olmayan bir kişi olarak aldığım tek bir ceza yoktur. Aileme ve halkıma karşı alnım aktır. Benim hakkımda iftira niteliğinde haber yapanlara sesleniyorum. Ben bir dava adamıyım. Benim duruşum 28 Şubat’ta da, Gezi Parkı eylemlerinde de, 17-25 Aralık’ta da, 15 Temmuz FETÖ ihanetinde de aynı çizgide olmuştur. Ankara halkı benim bu duruşuma ve hizmet aşkıma 5 dönemdir oy vermiştir.

Haberin Devamı

“FİTNECİLERE İMKAN VERME YARABBİ”

Dünkü duruşumun anlamı neyse bugünkü istifamın anlamı odur. Davamız için mücadele gerekiyorsa da hazırız. Fedakârlık gerekiyorsa da hazırız. Umut ederim ki yerime gelecek belediye başkanı arkadaşım seçimlere kadar devam eden projeleri bitirir. Bu konuda benden istenecek her türlü yardımı yapacağımı, mesai harcayacağımı halkımın önünde belirtmek isterim. Bir de son söz olarak bir duam olacak; bizden görünüp bizden olmayan görevleri liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlarının arasını açmak olan içimizdeki fitnecilere imkan verme onları helak et yarabbi.”

Gökçek dönemi kapandı

Haberin Devamı

İSTİFA TOPLANTISINDAN NOTLAR

*Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nun çıkışında geçtiğimiz günlerde ‘Gökçek’in CHP’ye geçeceği’ iddiasında bulunan Akit TV Ankara Haber Müdürü Mehmet Özmen, bir grup tarafından darp edilmeye çalışıldı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Hürriyet’e konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Başkan Melih Gökçek konuşmasını yaparken, Özmen cep telefonuyla çekim yaparak, ‘mikrofonu düzeltme’ bahanesiyle sahneye çıkmaya çalıştı. Burada art niyet var. Bütün televizyonlar canlı yayın yaparken Özmen sahneye çıkmaya çalıştı. Canlı yayın yapıldığı için kendisine izin verilmeyince dışarı çıktığında ‘Burada basın özgürlüğü yok. Ben Melih Gökçek’in CHP’ye geçeceği iddiamı da sürdürüyorum’ diyerek provakasyon yaptı. Orada bulunan vatandaşlar da tepki gösterdi.*Gökçek’in istifasını sunduğu olağanüstü meclis toplantısı öncesi yoğun güvenlik önlemleri alındı.
*Meclis salonu yerine konferans salonunda yapılan toplantı başlamadan salon K-9 köpekleriyle arandı.
*İstifa toplantısını NY Times, AP, EPA gibi yabancı basın kuruluşlarıyla birlikte kalabalık bir basın ordusu takip etti.
*Toplantıya belediye meclis üyelerinin yanı sıra belediye bürokratları da katıldı.
*Toplantı öncesi Melih Gökçek’in AK Parti’nin son grup toplantısında meclis üyeleriyle çektirdiği fotoğraflar “Yüzünüzdeki gülümseme eksik olmasın sevgilerimle” yazılı imzasıyla çerçeveli bir şekilde meclis üyelerine verildi.
*Gökçek’in başkanlık ettiği son olağanüstü meclis toplantısında meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanlarına günün anısına üzerinde 2014-2019 belediye meclis üyeleri yazılı panoya imza attırıldı.
*Toplantıya CHP ve MHP grupları katılmadı.
*Toplantıda olimpiyat şampiyonu olan ASKİ Sporlu güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül de yer aldı.
*Gökçek salona girişinde uzun süre alkışlandı.
*Gökçek istifasını sunduğu olağanüstü meclis toplantısında 23.5 yılda yaptıkları çalışmaları ‘Dünden bugüne Ankara’ isimli bir sunumla anlattı.
*İstifanın ardından yeni dönemde başkanlık için kulislerde adı geçen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin de hazır bulundu. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise toplantıya katılmadı.
*Gökçek istifasının sonunda eşi Nevin Gökçek’e teşekkür ederek, “Bir hafta sonu tatili yaptıramadığım eşimden hakkını helal etmesini istiyorum” dedi.
*Belediye personeli ve basın mensupları kimlik kontrolüyle belediye binasına alındı.
*Belediye Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez Gökçek’in istifa açıklaması esnasında göz yaşlarını tutamadı.
*Belediye binası önüne getirilen TIR’dan Gökçek’in sunumu ve açıklaması yayınlandı.
*Dün sabah Gökçek’i Büyükşehir Belediyesi önünde protesto etmek isteyen Halk Evleri üyesi bir gruba polis izin vermeyerek müdahalede bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!