Giden yok yenileri geliyor

Güncelleme Tarihi:

Giden yok yenileri geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2017 11:49

MARBLE’ın İstanbul’a gitme haberlerinin konuşulduğu bir dönemde fuarcılık devlerinden TÜYAP, 300 milyon dolarlık iş hacmi olan 5 fuar için rotasını İzmir’e çevirdi.

Haberin Devamı

FUARCILIK sektöründe yüzde 40’lık payla liderlik koltuğunda oturan TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri, İzmir’de büyüme kararı aldı. TÜYAP, ‘Fuar İzmir’ ile gücüne güç katan İzmir’in son dönemde fuar organizasyonlarında yakaladığı çıkışta önemli aktör olmayı hedefliyor. Yıllardır İzmir’de kitap fuarı düzenleyen TÜYAP, kentteki fuar sayısını artıracak. İZWOOD ve PLASTPAK İzmir’in ardından bu hafta MAKTEK İzmir Fuarı’nı yapmaya hazırlanan TÜYAP, 2018’de ise İzmir’de yapacağı fuar sayısını 5’e çıkaracak. 4 Ekim’de açılacak MAKTEK İzmir Fuarı’nın yanı sıra 2018’de düzenleyeceği 5 fuarla TÜYAP, 300 milyon dolarlık bir iş hacmi yaratmayı planlıyor. TÜYAP’ın gündeminde İzmir’de yeni fuarlar da bulunuyor.

 

Haberin Devamı


6 KENTTE FUAR ALANI
TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, hem İzmir hedeflerini hem de fuarcılık sektörünün durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2018 TOBB fuar takvimine göre Türkiye’de 218 fuarcılık şirketinin bulunduğunu ifade eden Ersözlü, “Bu sayı çok yüksek ama serbest piyasa koşulları. TÜYAP olarak bu 218 şirket içinde düzenlediğimiz fuarlarla lider konumdayız. Yüzde 40 pazar payımız var. 6 şehirde fuar alanı işletiyoruz. Türkiye’deki 500 bin metrekarelik fuar alanın yaklaşık 240 bini bizde. Yılda ortalama 90 fuar düzenliyoruz. İstihdama, üretime, ihracata katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Giden yok yenileri geliyor


BİR AYAĞI İZMİR’DE
İzmir’de de yıllardır kitap fuarı düzenlediklerini hatırlatan Ersözlü, İstanbul’dan sonra en güçlü kitap fuarını İzmir’de yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: “Uzun süredir İzmir’de farklı fuarlar yapmak istiyorduk. İZFAŞ ile gerçekleştirdiğimiz diyaloglar sonucunda İstanbul’da yaptığımız fuarların bazılarının bir ayağının da İzmir’de olması talebi gündeme geldi. Fuar İzmir’in hacmi bizim isteğimizi artırdı. Ve İstanbul’daki bazı fuarların bir ayağını İzmir’e taşıma kararı aldık. Bunun ilk adımını da nisanda gerçekleştirdiğimiz İZWOOD ile PLASTPAK İzmir ile attık. Şimdi de 4 Ekim’de açılacak olan MAKTEK İzmir Fuarı ile bu seriye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı


300 MİLYONLUK HACİM
2018’de İzmir’de 5 fuar yapmayı planladıklarını dile getiren Ersözlü, şöyle devam etti: “Bu yıl ilkini yapacağımız MAKTEK İzmir Fuarı’nın 250 milyon dolarlık bir iş hacmi yaratmasını bekliyoruz. 2018’de açılacak olan 5 fuarla birlikte de bu rakamın 300 milyon doları bulacağını tahmin ediyoruz. 10-14 Nisan 2018’de Fuar İzmir’de eş zamanlı 3 fuarımız açılacak. İzmir 2. Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı, İzmir 2. Mobilya Yan Sanayi, Aksesuvarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojileri Fuarı ile 2. Plastik ve Ambalaj Teknolojisi Makine ve Malzemeleri Fuarı (PLASTPAK İzmir 2018) 10 Nisan’da açılacak. 1-4 Kasım’da ise İzmir Yapı 2018’i yapacağız. Şu an fuar takviminde yok ama bunlara bir de autoshow eklenebilir. İzmir’de amacımız fuar sayısını artırmak.”

Haberin Devamı

ANKARA’YI GEÇTİK
TOBB’un 2018 fuar takviminde 474 fuar planlandığını belirten İlhan Ersözlü, bu fuarların 218’in İstanbul’da, 42’sinin İzmir’de olduğunu ifade etti. İzmir’in bu sayıyla Ankara’yı geçerek ikincilik koltuğuna oturduğuna dikkat çeken Ersözlü, “İzmir sahip olduğu potansiyelle, fuarcılıkta da önemli bir çıkış içinde. TÜYAP’ın İzmir’e gelmesiyle diğer fuarcılık şirketleri de heyecanlandı. Bunun en güzel göstergesi de bu yıl 30’larda olan fuar sayının 2018’de 42’ye çıkması. Lider konumdaki İstanbul artık doldu. Trafik büyük bir karmaşa. Bu nedenle İzmir’in çok büyük bir avantajı var” ifadesini kullandı.

Giden yok yenileri geliyor

Haberin Devamı

35 BİN ZİYARETÇİ HEDEFİ

EGE’nin başta otomotiv tedarik, savunma ve havacılık, kalıp, ambalaj, gıda, ağaç işleme ve mobilya üretiminde Türkiye’deki sanayi kuruluşlarının yüzde 16’sını bünyesinde barındırdığını ifade eden Ersözlü, “Bu oldukça önemli bir oran ve Ege Bölgesi’nin taşıdığı büyük potansiyele işaret ediyor. İzmir ve Ege Bölgesi’nin gelişimine sunabileceğimiz katkılardan yola çıkarak alanlarında marka olmuş fuarlarımızı bu bölgelere de taşımaya karar verdik. Dönüşümlü olarak gerçekleştireceğimiz MAKTEK Fuarı, tekli yıllarda İzmir’de, çiftli yıllarda ise İstanbul’da sektörü bir araya getirecek. Fuarın en önemli amacı, Ege Bölgesi’nin imalat endüstrisine yönelik yatırımlara yön vermek ve teknolojiyi Egeli sanayicinin ayağına götürmek. MAKTEK İzmir Fuarı toplam 390 firma-firma temsilciliği ve 875 markayı aynı platformda buluşturacak. 40 ülkeden 35 bin ziyaretçi gibi bir hedefimiz var” dedi.

Haberin Devamı

DİREKT UÇUŞLAR ARTMALI
Fuar için şehirlerde kalma süresinin 1.2 gün olduğunu ifade eden İlhan Ersözlü, 2016 verilerine göre kişi başı harcama ortalamasının da 900 lira olduğunu kaydetti. Ancak bu oranın İzmir’de daha yüksek olduğunu vurgulayan Ersözlü, “Fuar için gelen kısa süreli tatil de planlıyor. İzmir’in tek eksiği yurt dışından direkt uçuş sayısının azlığı. Yabancılara İstanbul aktarmalı uçuşları anlatmakta zorlanıyoruz. Beklentimiz direkt uçuşların artırılması” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!