Gençler meslekleri tanıyor

Güncelleme Tarihi:

Gençler meslekleri tanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 12:57

Bilkent Üniversitesi, 18 – 25 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Gençlik Akademisi Programı çerçevesinde 85 öğrenciyi ağırladı.

Haberin Devamı

Meslek bilincini oluşturmak amacıyla hazırlanan programda gençler farklı bölümlerde eğlenceli aktivitelerle hem eğlendiler hem de meslekleri öğrendiler. Turizm ve Otelcilik Bölümü'nde yemek pişirmesini, İletişim ve Tasarım Bölümü'nde animasyon film yapımını, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nde DNA larını çıkarmayı, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi Bölümü'nde şehir tasarımını, Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde devletler arasında ortak sorunları tartışmayı, Hukuk Fakültesinde bir dava üzerinde tartışmayı öğrenen gençler bir çok spor aktivitesine de katıldılar. Bu yıl Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü etkinliğinde kendi akıllı robotlarını yapıp yarıştıran gençler ayrıca; 3D yazıcı ile tanıştılar, teleskopla Saturn ve Jupiter’e baktılar. Gençler, Program sonunda düzenlenen bir törenle Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kürşat Aydoğan'dan sertifikalarını aldılar.

 

Haberin Devamı

Gençler meslekleri tanıyor

 

Programı değerlendiren, Proje Koordinatörü Hale Öklü; gençlerin meslek bilincinin oluşmaya başladığı bu yaşlarda, böyle bir programın çok önemli olduğunu, kampa kafalarında bir fikirle gelen gençlerin bazen programdan sonra fikirlerini değiştirdiklerini, bazen de kararlarını kesinleştirdiklerini belirtti. Bu yıl beşincisi gerçekleşen programın Türkiye’nin her yanından öğrencilerin yoğun ilgisini çektiğini ve kontenjanın çok önceden dolması sebebiyle bir çok başvuruyu reddetmek zorunda kaldıklarını belirtti.

BAKMADAN GEÇME!