Geleceğe dönüş

RIJKAARD yine bir mağlubiyet sonrası sistem değişikliği yaptı. Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra 3’lü orta saha ile oynamaya başlayan ama çok verimsiz gözüken Galatasaray bırakın golü, bu sezon ilk defa pozisyona bile giremeden mağlup olduğu ve iyice dip yaptığı Bursa maçı sonrası tekrar eskiye döndü. Buna eskiye dönüşten çok, “geleceğe dönüş” demek daha doğru olur.

Çünkü Galatasaray 4-2-4 gibi oynadığında çok pozisyona giren ve gol atan bir takımdı. Böyle olunca heyecan ve zevk veren ama riskli bir takım ortaya çıkıyordu. G.Saray eğer başarılı olacaksa, Rijkaard bu riskli ama adrenalin yüklü takımı geri getirmeli. Yapması gereken, takımın daha az pozisyon vermesini sağlamak.
Orta saha seçimi yanlış
Panathinaikos maçına, Rijkaard takımın pozisyon üretmesi için daha ofansif oyuncularla çıktı. Fakat Holandalı’nın bana göre anlamadığı ya da çözemediği 2 konu var. Rijkaard bunları ya herkese inat olsun diye yapıyor ya da hocalığı bu kadar. Birincisi bu ofansif oyunculara top taşıyacak orta saha oyuncu seçimindeki yanlış.
Mustafa ve Mehmet birbirine yakın özellikleri olan ama öne doğru oyun ve alan kat etmeyi yapamayan iki savunmacı orta saha. Burada birini tercih edip yanına Ayhan gibi hem mücadele eden hem de öndeki ofansif güce servis yapabilecek yetenekte ve sorumluluk alma becerisinde bir oyuncuyu tercih etmesi lazım.
İkincisi ise belki de Rijkaard’ın başını yiyecek olan Elano. Ne oynuyor ve nerede oynuyor belli değil. Neden Elano’yu oynatmakta bu kadar ısrar ediyor anlamıyorum. Elano’ya bu kadar tolerans gösterip şans verirken, diğer bir oyuncunun şansını yok etmiyor mu? Elano sahada Galatasaray’ın bonus oyuncusu gibi dolanıp duruyor.
Bu futbolcu, Brezilya Milli Takımı’nda bu haliyle sadece Dunga olduğu için oynar. Dunga sonrası Elano milli takımı zor görür. Gerets’in Inamoto takıntısından sonra şimdi de Elano ısrarı. İlkinin sonu iyi olmamıştı, bakalım ikincisi ne olacak.
Arda bakıyorum bir maç solda, bir maç sağda, bir başka maç forvet arkasında, diğer maçta da forvet oynuyor.Tamam Arda çok yönlü bir oyuncu ama bu kadar da değil. Çocuğun ne oynayacağı belli olsa form tutacak. O kadar çok değişiklik yaşadı ki, bu çok yönlü kaptan yönünü şaşırdı. Bu maçta bile sağ kenarda başladı, solda bitirdi. Fakat bildiğimiz Arda’nın dönüş sinyalini verdi.
Yazarın Tüm Yazıları