Gamze Uslu davasında karar: 25 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Gamze Uslu davasında karar: 25 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 20:24

4’üncü kattan düşerek hayatını kaybeden Gamze Uslu davasında karar açıklandı. Mahkeme, Uslu’nun itildiğine kanaat getirerek tutuksuz yargılanan nişanlıya 25 yıl hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

AYDIN Nazilli ilçesindeki bir otelin 4’üncü kat balkonundan düşerek ölen üniversite öğrencisi Gamze Uslu’nun (27) nişanlısı Baki Can Gölcü’nün (30) tutuksuz yargılandığı davada karar çıktı. 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Baki Can Gölcü’ye önce ömür boyu hapis cezası verdi. Daha sonra iyi hal indirimi uygulanarak cezayı temyiz yolu açık olmak üzere 25 yıla indirdi. Karar kesinleşene kadar ise sanığın tutuklanmasına gerek görülmedi.

‘NEDEN İNDİRİM YAPILDI’

Mahkeme heyetinde yer alan iki kadın hâkimden biri, sanığa iyi hal indirimi uygulanmasına karşı şerh koydu. Duruşma sonrası adliye önünde konuşan Gamze Uslu’nun annesi Fatma Uslu gözyaşları içinde, “Bu cezayı az buluyorum. İndirim yapılmaması lazımdı” dedi. Baba Sinan Uslu ise mahkeme kararına saygılı olduklarını belirtti, bugüne kadar kendilerine destek olanlara teşekkür etti. Ailenin avukatı İrfan Taş, “Hâkimlerden biri karara şerh koydu. Biz bu şerhi göz önüne alarak davayı temyize götüreceğiz. Cezai indirim yapılmaması gerekirdi” dedi.

Haberin Devamı

OLAYIN GEÇMİŞİ

 27 Kasım 2013’te meydana gelen olayda; Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü yüksek lisans öğrencisi Gamze Uslu ile olaydan 5 gün gün önce ziyaretine gelen nişanlısı, Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu öğrencisi Baki Can Gölcü, Nazilli’deki bir otele yerleşti. Sultanhisar’ın Atça Mahallesi’ndeki bir restoranda yemek yiyen nişanlı çift, odalarına çekildi. Gece yarısı Uslu, 4’üncü kattaki odalarının balkonundan bir otomobilin üzerine düştü. Ağır yaralanan genç kız, kurtarılamadı.

FİZİKÇİLER KARARSIZ KALMIŞTI

Gamze Uslu davasında yapılan ilk incelemede bilirkişiler bir sonuca varamamış, fizikçiler yeniden bir inceleme yapmış ancak yine de olayın cinayet mi intihar mı olduğunun tespit edilmeyeceği yönünde görüş bildirmişlerdi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!