“Benim geldiğim yıllarda buradaki Almanlar Türk yemeklerini bilmiyordu. Türk yemeklerinin çoğunu bu memlekette tanıttım. Mesela, patlıcanı bilmiyorlardı. ‘Bu ne olur?’ diyorlardı, ben de ‘Yemek olur’ diyordum. Patlıcanlardan vejetaryen ve kıymalı güzel yemekler yapardım, yerler ‘Gut, gut’ derlerdi. Musakka, karnıyarık, imam bayıldı, özel salataları. Patlıcandan çok güzel yemekler var. İlk başta patron ucuz patlıcan alıp gelirdi, ben ‘Çekirdekli patlıcandan yemek yapmam’ derdim. Gidip kalitelisini, yani çekirdeksizini alırdı. Güzel yemekler yapardım. Burada Türk mutfağı zamanla İtalyan mutfağını solladı. Anadolu’dan, Türkiye’den buraya ne güzel yemekler getirdik.”