GeriSeyahat Galatamoda’nın almazsanız olmazları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Galatamoda’nın almazsanız olmazları

Galatamoda’nın almazsanız olmazları

En önemlisini en başta söyleyelim: Galatamoda bu yıl Galata Meydanı’nda değil. Moda Tasarımcıları Derneği ve Beyoğlu Belediyesi’nin birlikte hayata geçirdiği Galatamoda Festivali, 26-30 Mayıs tarihlerinde Tepebaşı TRT binası önünde yapılacak. 30’dan fazla tasarımcının ürünlerini satacağı festival öncesi faydalı bir rehber hazırladım.

13 tasarımcıya şu soruyu sordum: “Festival alanında dolaşıyorum. Sadece bir ürün almaya hakkım var. Ve sizin standın önünde duruyorum. Bir yandan sezon modasına uygun bir şey almak diğer yandan da karlı ve akıllı bir alışveriş yaptığımı hissetmek istiyorum. Bana ne almamı önerirsiniz?” Cevapları aldık, Galatamoda’nın almazsanız olmazlarını çıkardık.

BEGÜM SALİHOĞLU
Pozitif uçuk pembe


Şifon drapeli mini atlet-elbiseler yaz akşamlarında bronz ten ile müthiş gözüküyor. Uçuk turkuvaz ve uçuk pembe rengini bronz ten ile çok yakıştırdığımdan tiril tiril atlet-elbiselerde rengi kullanmak istedim. Pozitifliği ve mutluluğu hatırlatıyor. Fiyatı 350 TL.

BİGE ÖKTEN
/images/100/0x0/55ea3e60f018fbb8f8739660

El boyaması ve ucuz


Kolaylıkla taşınabilir, küçülebilen, alışverişlerde naylon torba yerine geçecek, geri dönüşüme faydası olan bir çanta. İster alışveriş için, ister normal çanta olarak kullanabilirsiniz. El boyaması ve ucuz, fiyatı 20 TL.

BİHTER AİDA PEKİN
Çiçek kolye


Ham ipek ve gümüşü bir arada kullanarak tasarladığım kolyeler farklı çiçek alternatifleri sunuyor ve her biri bahar çiçekleri gibi rengarenk. Bu ürünü almalısınız çünkü her çiçek sınırlı sayıda üretildi. Fiyatı 160 TL.

DENİZ KAPROL
İki parmağa birden Budizm yüzüğü

İki parmağa birden takılan, özel kesim ametist taşlı gümüş yüzük, ilhamını Budizm felsefesinden alıyor. Budizmin üç hazine denilen felsefesinden çok etkilendim. Birinci hazine Buddha adını alır ve her insanın içinde olduğu varsayılan ideal aydınlanmış ruhu temsil eder. İkinci hazine ise Dharma’dır ve Buddha’nın öğretilerini simgeler. Üçüncü hazine Sangha, diğer insanların aydınlanmasına yardımcı olacak aydınlanmış kişiyi temsil eder. Bu inanıştan yola çıkarak, üç adet özel kesilmiş ametist taşlı ve iki parmağa birden takılan bir yüzük tasarladım. Fiyatı 650 TL.

EBRU GÜNAY
Metropol kadınları için


Bu şifon elbiseyi trend kaygısı taşımadan gündüzden geceye geçen, çalışan, özgüveni yüksek, gerçek metropol kadınları için tasarladım. Her daim kullandığım pastellerin arasına daha canlı kontrastlar ekledim. Fiyatı 450 TL.

EYNEL ÇELEBİ
Başkumandan elbisesi


Güzelliklerin giderek azaldığı çağımızda, attığı her adımda insanlık için bir şeyler yapmış olan Mustafa Kemal Atatürk’ün izlerini taşıyan bir kıyafeti giymenin keyfi anlatılmaz, yaşanır. Fiyatı 450 TL.

HATİCE GÖKÇE
Karakarga şapkası sadece 9 tane


2011 kış koleksiyonum olan Karakarga Galatamoda’ya konacak. Karakarga şapkalarına bir yıl öncesinden sahip olmak isteyenler için fırsat. Sadece 9 tane var. Bilinen bütün kötü özelliklerine rağmen esnek, uyumlu ve zeki kuşlara empati kurabilmek için satın alabilirsiniz. İhtiyaç duyulduğunda ve dilendiğinde iyi şans getirdiğine inanmanız gerekiyor. Fiyatı 185 TL.

İDİL TARZİ
Fıstık yeşili pantolon ve tunik


Galatamoda festivali İdil Tarzi standında bir triko şöleni yaşanacak. 2010 İlkbahar Yaz sezonu için, hem festivale özel tasarımlar yaptık hem de bu sezon ilk defa sunduğumuz İdil Tarzi Atelier koleksiyonumdan 3 kokteyl elbisesini sunacağız. Harika bir hırka grubumuz var. Hepsi yaz süresince rahatlıkla her kıyafetin üzerine giyilebilecek dökümlü ve keten viskon hırkalar. Ama almazsanız olmaz kıyafetimiz fıstık yeşili koton triko pantolon. Fiyatı 375 TL. Püsküllü tünik ise 285 TL.

MÜGE ERSİN
İster gece ister gündüz


Bu sene koleksiyonumda çizgiler ve geometrik şekiller kullandım. Yaz boyu gündüzden geceye taşınabilecek elbiseler ağırlıkta. Bu fuşya elbise ile düğüne de gidebilirsin, Bebek’e pazar gezmesine de. Fiyatı 310 TL.

NAZLI ÇETİNER
İncecik fularlar


Mandalina Rossa adlı çocuk kıyafeti markasının yanı sıra rengarenk ve incecik fularlar da satacak Nalsı Çetiner. Fiyatları 30 TL.

NEJLA GÜVENÇ
Organik elbise

Kendine ve yaşadığı evrene değer katan Nej kadını, ekolojik ve fonskiyonel tasarımlarla kendini tamamlayacaktır. Organik malzemelerle tasarladığım bu gri elbiseyle sizleri ekolojik tasarım cennetine davet ediyorum. Fiyatı 350 TL:

RANA-BERNA CANOK
Pembeli kolye gönlüm sende


Rana Berna Canok kardeşlerin yaz koleksiyonu heykelimsi formların ön plana çıktığı, beyaz, pudra pembesi, ekru, nil yeşili, mavi, mor, gri ve siyah renklerin ağırlıkta kullanıldığı bir koleksiyon. Standlarının önünde dursam bana pembenin her tonunun kullandıkları gümüş halka ve kurdela detaylarıyla süslü bu kolyeyi almamı önerirlermiş. Çünkü pembe bu yazın rengiymiş. Fiyatı 160 TL.

ZEYNEP BALABAN
Sinek teli ve un çuvalından çanta


Zeynep Balaban temizlik işçileri, kağıt ve teneke toplayıcıları, seyyar satıcı ve pazarcılardan aldığı ilhamla sinek teli, un çuvalı, gibi malzemelerden çanta yapan bir tasarımcı. Çantalar kişisel kullanıma göre de şekillendirilebiliyor. “Benim standa gelirseniz çapraz asılan çuvaldan üretilen mor fermuarlı bu çantayı almanızı öneririm. Fiyatı 150 TL” diyor.

KİMLER KATILIYOR

MODA TASARIMCILARI: Bahar Korçan, Arzu Kaprol, Özlem Süer, Hatice Gökçe, İdil Tarzi, Mehtap Elaidi, Nejla Güvenç, Gül Ağış, Cem Lokmanhekim, Bige Ökten, Eynel Çelebi, Özlem İkiışık.
GENÇ MODA TASARIMCILARI: Gamze Saraçoğlu, Simay Bülbül, Özgür Masur, Deniz Kaprol, Günseli Türkay, Ebru Günay, Zeynep Erdoğan, Müge Ersin, Özlem Kaya, Rana-Berna Canok, Elif Cığızoğlu, Zeynep Balaban, Bihter Aida Pekin, Çiğdem Akın, Nazlı Çetiner.

GELECEK MODA TASARIMCILARI: Begüm Salihoğlu, Özlem Ahıakın, Founta Günem.

False