G-20'de üç kritik gündem

Güncelleme Tarihi:

G-20de üç kritik gündem
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2017 23:43

ALMANYA’da başlayan G-20 zirvesi için Hamburg’a giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üç ana gündem maddesi küresel ekonomi, Suriye meselesi ve Katar krizi olacak.

Haberin Devamı

Erdoğan, bugün ve yarın G-20 liderleriyle Körfez krizi, Suriye ve Irak’taki gelişmeler, terörizmle mücadele ve küresel ekonomiyle ilgili baş başa görüşmeler yapacak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Theresa May, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yanı sıra AB ülkelerinin devlet ve hükümet başkanları ile buluşacak olan Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump’la da bir görüşme yapabileceği belirtiliyor.

TERÖRE KARŞI SOMUT ADIM
Erdoğan, G-20 üyesi ülkelerin liderlerine terörle mücadelede küresel işbirliğinin ve dayanışmanın önemini hatırlatacak. Erdoğan’ın ikili görüşmelerde, “Terör örgütlerine karşı çifte standartlı yaklaşım kabul edilemez. Bu anlamda terörün finansmanının önlenmesi büyük önem taşıyor. Terörden çekmiş bir ülke olarak terör örgütlerine karşı ortak bir bakış açısıyla hareket etmeliyiz. Gelişmiş ülkelerin terör örgütlerine karşı tutumunu artık yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Teröre destek vermek demokrasi ile bağdaşmıyor” mesajını vereceği vurgulanıyor.

PUTİN’LE TÜRK AKIMI VE AKKUYU
Erdoğan’ın, AB üyesi ülkelerin liderleriyle yapacağı görüşmelerde mülteci sorunu ve vize serbestisi konusunu da gündeme getirmesi bekleniyor. AB ülkeleri liderleriyle görüşmenin bir diğer gündemi ise FETÖ ile mücadele olacak.

Erdoğan-Putin buluşmasında ise Türk Akımı Projesi ve Akkuyu Nükleer Güç Santralı gibi ortak projelerin yanı sıra Suriye’deki son durum ve çatışmasızlık bölgeleri ele alınacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!