GeriSeyahat Fransız Rivierası’nda foto safari keyfi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fransız Rivierası’nda foto safari keyfi

Fransız Rivierası’nda foto safari keyfi

Görmeden önce de, gördükten sonra da hayallerinizi süsleyecek bir Akdeniz köşesi Cote d’Azur. Diğer adıyla Fransız RivierasıÉ Her yerinde yeni bir sürprizle sizi kendine hayran bırakacak; gerek deniz kıyısı gerek dağ köyleriyle unutamayacağınız bir tatil bölgesi. Bu güzel gezi noktasında bize eşlik edecek olan teknoloji harikası, manzara fotoğrafçılığı için de mükemmel bir seçenek olan Panasonic Lumix DMC-FZ28.

Cote d’Azur’u doyasıya gezmek için araba kiralamak, ana konaklama yeri olarak da bölgenin ve Fransa’nın en önemli şehirlerinden Nis’i seçmek, sonrasında da Google Earth üzerinde gezilecek yerleri önceden belirlemek en mantıklısı. Fransız Rivierası’nı günü birlik gezilerle, bir tarafta St. Tropez diğer tarafta da İtalya sınırındaki Menton’a kadar gezebilmek için, bu güzel şehri bir üs olarak kullanmak çok rahat oluyor. Nis, kilometrelerce uzanan ve Promenade des Anglais adı verilen sahil şeridi ile sizleri karşılıyor. Vieux Nice denen eski kısmı ise farklı dokusu ile size bambaşka tatlar sunmak üzere bekliyor. Cours Saleya, Massena Meydanı, Avenue Jean Medecin gezilecek, görülecek yerler. Farklı tatlar ve görüntüler için eski Nis’de kurulan pazarları kaçırmayın. (Resim 1)

Kıyı yollarını seçin

Cote d’Azur’de araba kiralayıp gezecekseniz mutlaka hep denize en yakın, paralel kıyı yollarını seçin. Nis’den doğu tarafına doğru geziye başladığınızda sizi ilk karşılayacak yer Villefranche sur Mer olacaktır (Resim2). Yolunuza devam ettiğinizde karşınıza çıkan şirin sahil noktası ise Beaulieu. Biraz içerilere doğru tırmanarak varacağınız Eze ise bir şato şehir olarak elinizde FZ28 gibi geniş açılı ve 18x optik zumlu bir makine ile enfes kareler yakalayabileceğiniz bir durak. Yoldan aşağı indiğinizde ise kendinizi birden bir "grand prix" pistinde bulacaksınız. İşte tüm ihtişamı ile Monako!

Sanat ve yemek

Monako’yu terk edip İtalya sınırına doğru devam ettiğinizde ise Menton’u da görme fırsatını yakalarsınız, biraz yorgunluğu göze alırsanız kolayca İtalya’ya geçip San Remo’yu da görebilirsiniz. Bu saydıklarım sizi korkutmasın, hepsi birbirine en fazla yarım saat uzaklıktalar.

Nis’den batı tarafına doğru gezinize devam ettiğinizde ilk görmeniz gereken, kıyıdan biraz içerilere uzanarak kısa sürede ulaşacağınız Saint Paul de Vence kasabası (Resim3). Daracık sokaklarında birbirinden güzel sanat galerilerini ve atölyelerini gezerken, gözünüz güzelliklere doymak bilmeyecek. Rotamızı tekrar deniz kıyısına çevirdiğimizde, görmeniz gereken yerler arasında sırayla Antibes, Juan les Pins ve devamında da meşhur Kan geliyor. Yemek için seçmeniz gereken yer ise mutlaka Mougin olmalı (Resim4). Kan’ı biraz geride bırakarak ulaşacağınız bu şefler diyarı, sizi gastronomi dünyası ile tanıştırmak üzere bekliyor.

Jet sosyete burada

Kıyıdan yolunuza devam ettiğinizde, diğer kısımlara göre biraz uzunca bir yolculukla varacağınız nokta ise jet sosyetenin tatil merkezi Saint Tropez. Aslında hemen öncesinde, kanallardan oluşan ve mutlaka görülmesi gereken yerlerden olan Port Grimaud’ da kısa bir mola verebilirsiniz. Cote d’Azur, yanınızda Lumix FZ28 gibi bir fotoğraf makinesiyle, unutulmaz anlarınızı ölümsüzleştireceğiniz, mutlaka görmeniz gereken bir Akdeniz köşesi.

Lumix DMC-FZ28
/images/100/0x0/55eadb3bf018fbb8f89b1467


10.1 megapiksel

18X optik zum (ekstra optik zum özelliği sayesinde 32.1X optik zuma kadar çıkabiliyor)

27 mm geniş açı Leica objektif

6.85 cm’lik, 230.000 piksel çözünürlükte ekran (2.7 inç)

Hazır sahne modları

Türkçe mönü

Çekimlerinizi adeta tamamen otomatikleştiren ve birçok özelliğe sahip iA (Intelligent Auto Mode) Akıllı Otomatik Mod

30 fps hızında video çekim imkanı

Üstün MEGA O.I.S / Optik Görüntü Sabitleme Sistemi

False