Fransa’da yıl başından bu yana 355 kişi terör kapsamında tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Fransa’da yıl başından bu yana 355 kişi terör kapsamında tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2016 13:40

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, terörle mücadele soruşturmalarının gizliliği açısından ‘S’ fişiyle kaydedilen radikalleşme eğilimindeki kişilerin isimlerinin belediyelere iletilmeyeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Le Journal du Dimanche gazetesine konuşan Cazeneuve, ‘S’ fişinin, takip edilen ve henüz adli soruşturmaya uğramamış kişileri kapsadığını, isimlerin paylaşılmasının hukuki açıdan mümkün olmadığını vurguladı. Cazeneuve, “Bu gizlilik aynı zamanda soruşturmaların sonuçlandırılabilmesinin de şartı. Ocak ayından bu yana 355 kişi terörle mücadele kapsamında tutuklandı” ifadelerini kullandı.

BELEDİYELERLE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Toplumda radikalleşmenin engellenmesi konusunda belediyelerle işbirliği yapılması gerektiğine dikkati çeken Cazeneuve, istihbarat servislerinin etkinliğini kısıtlamayacak şekilde bir çözüm bulunacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı adaylarından Nicolas Sarkozy ise önceki gün yaptığı açıklamada, seçildiği takdirde ‘S’ fişiyle belirlenen tehlikeli kişilerin idari kararla gözaltına alınmasını sağlayacak bir kanun için referandum düzenleyeceğini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!