Son dakika: Fransa'da nükleer santralde patlama

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Fransada nükleer santralde patlama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 13:20

Fransa'daki Flamamanville nükleer santralinde patlama meydana geldi. Patlamada beş kişinin hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Fransız basını, Manş Denizi kıyısındaki santralde gerçekleşen patlamanın ardından nükleer risk bulunmadığını iddia etti. Uluslararası haber ajansları konuşan yerel yetkililer de herhangi bir radyoaktif sızıntı olmadığını belirtti.

Santrali işleten Fransız şirketi EDF, patlamanın, 1 numaralı reaktörde çıkan yangın sonucunda, nükleer olmayan bölgede yaşandığını açıkladı. EDF, makine odasında patlamaya neden olan yangının kısa süre içinde kontrol altına alındığını bildirdi.

Tedbir olarak bir numaralı reaktörün durdurulduğu, 2 numaralı reaktörün üretime devam ettiği açıklandı. Olayda beş kişinin dumandan zehirlendiği belirtildi.

Fransa'nın kuzeybatısındaki santralde meydana gelen patlama, bölgede büyük korku yarattı.

Haberin Devamı

Son dakika: Fransada nükleer santralde patlama

Santral, hisselerinin büyük bölümü Fransız devletine ait olan elektrik şirketi EDF tarafından işletiliyor.

Haberin Devamı

1987 ve 1988 yıllarında üretime başlayan su basınçlı iki reaktöre sahip Flamanville nükleer santralinde daha önce de kazalar meydana gelmişti. 2012'de bir numaralı reaktörde farkedilen sızıntı, bölgede büyük panik yaşanmasına neden olmuştu. Santralin üç numaralı reaktörünün gelecek yıl faaliyete geçeceği duyuruldu.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!