Flaş açıklama! Irak'ta çok kritik çıkış!

Güncelleme Tarihi:

Flaş açıklama Irakta çok kritik çıkış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2017 13:14

Iraklı Şii din adamı Ayetullah Sistani, yağtığı açıklamada Kuzey Irak Kürt Yönetimi'nin Irak merkezi yönetiminden ayrılmasına karşı olduğunu açıklarken, Kürt liderlere 'anayasal yola' geri dönmeleri gerektiğini söyledi. Irak'ın en önemli Şii lideri Sistani, çok nadir bir şekilde günlük siyasi konularda açıklama yapıyor.

Haberin Devamı

Irak'ın en kıdemli Şii din adamı Büyük Ayetullah Ali el Sistani'nin, Kürt bölgesinin ülkeden ayrılmasına karşı olduğu açıklandı.
Açıklamayı, Kerbela kentinde Sistani'nin yerine Cuma namazı sonrası vaaz veren temsilcisi Ahmed el Safi yaptı.

Safi, Ayetullah Ali el Sistani'nin, Kürt halkının kendi geleceğini belirleme hakkı konusunda, Kürt Bölgesel

Yönetimi'nden "anayasa yoluna dönmesini" istediğini söyledi. Bu açıklama Sistani'nin 2016 yılından bu yana halka açıklanan ilk siyasi içerikli vaazı oldu. 

Sistani, Pazartesi günü IKBY'den yapılan referandumu nedeniyle Bağdat hükümeti ve Kürt yönetimi arasında çıkan anlaşmazlığı ciddi gördüğünü ifade etmiş oluyor.

Ayetullah Sistani tarafından yapılan açıklamalar, Irak'ta nüfusun çoğunluğunu oluşturan Şii'ler üzerinde büyük bir etkiye sahip. Ayetullah Ali Sistani, başta Irak olmak üzere dünya Şii liderleri arasında en etkili isim olarak gösteriliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!