Fizyoterapi gelecek vadediyor

Güncelleme Tarihi:

Fizyoterapi gelecek vadediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 15:01

Yaşlanan nüfus ve yaşam süresinin artması sağlık alanlarının öne çıkmasına neden oluyor. İstanbul’da bir vakıf üniversitesinin fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü başkanı Prof. Dr. Hanifegül Taşkıran, bu alanları geleceğin meslekleri arasında sayıyor.

Haberin Devamı

Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümleri geleceğin meslekleri arasında gösteriliyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hanifegül Taşkıran, yeni çalışma alanları açılan fizyoterapi ve rehabilitasyonun, yaşam süresinin giderek artması ve nüfusun yaşlanması nedeniyle gelecek vadeden meslekler içinde yer aldığını söylüyor.

Fizyoterapi ve rehabilitasyon alanının yaralanma, hastalık, doğuştan gelen özür, hareket sistemi bozuklukları gibi problemlere yönelik bir tedavi programı sunduğunu belirten Prof. Dr. Taşkıran, bu alandaki eğitimin planlama ve uygulamaya yönelik temel bilimler, klinik bilimler, mesleki dersler, araştırma metodolojisi, seminerler ve klinik çalışmaları kapsadığını dile getiriyor.

ÇALIŞMA ALANI GENİŞLİYOR

Haberin Devamı

Prof. Dr. Taşkıran, fizyoterapistleri; hastaneler, poliklinikler, sağlık ocakları, rehabilitasyon merkezleri, engelli okulları, hasta veya engeli olan kişilere yönelik merkezler, ortez-protez üniteleri, kaplıca merkezleri, termal oteller, belediyeler, sağlık merkezleri, spor kulüpleri, bakımevi, evde bakım hizmetleri veren kuruluşlar, endüstri alanları, okullar ve fitness salonları gibi yerlerde çalışma imkanları olduğunu belirtiyor.

BAKMADAN GEÇME!