Fırtına kuzeyden kar güneyden vurdu

Güncelleme Tarihi:

Fırtına kuzeyden kar güneyden vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 13:03

Almanya’nın doğusunu fırtına vurdu. Deniz taştı, yollar ve araçlar sular altında kaldı. Güneyde ise yoğun kar yağışı ve buzlanma hayatı felce uğrattı. Yüzlerce trafik kazası meydana geldi. Ölü ve ağır yaralılar var.

Haberin Devamı

ANİ bastıran karakış Almanya’yı teslim aldı. Kuzeyde fırtınayla deniz suları taştı. Son 10 yılın en büyük su taşkını Kuzey Almanya’da hasara yol açtı. Caddeler ve arabalar sular altında kaldı. Barajlar taştı. Schleswig Holstein ve Mecklenburg Vorpommern Eyaletlerinde evlerin bodrum katlarını sular bastı. Su taşkını ve fırtınada can kaybı olmadığı belirtildi. Kuzeyde sular 150 ile 170 santimetre arasında yükseldi. Lübeck’te su seviyesi yüksekliği 1.79 metreye, Wismar’da 1.83 metreye ulaştı. Fırtına ve su taşkını en çok Lübeck ve Usedom etkilendi. Lübeck’te kent merkezi tamamen sular altında kaldı.

ÇOK SAYIDA KAZA MEYDANA GELDİ

Fırtına ve kar çok sayıda trafik kazasına yol açtı. Güney bölgeleri buz tuttu. Yüzlerce kaza meydana geldi. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde buzlanmanın yol açtığı kazada 20 yaşındaki bir sürücü hayatını kaybetti. Bir kişi ağır yaralandı. Güney bölgelerinde meydana gelen kazalarda iki kişi ağır yaralandı. Mecklenburg Vorpommern Eyaleti’nde polis buzlanmanın yol açtığı 22 trafik kazası kaydetti. Bavyera ve Baden Württemberg Eyaletleri’nde buzlanma nedeniyle çok sayıda araç yoldan çıktı. Yukarı Bavyera bölgesinin güneyinde 160 trafik kazası meydana geldi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!