GeriSeyahat Fırsatlar ve Fikirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırsatlar ve Fikirler

Fırsatlar ve Fikirler

299 Euro’ya dört gün Roma ve Madrid
Paskalya döneminde İtalya ve İspanya’dan Türkiye’ye gelen turistler Türk tatilciler için de bu ülkelerde ucuz seyahat fırsatı yaratıyor. Türkiye’den boş dönen uçaklarda uygun fiyatlara bilet bulan turizm firmaları, turlarda yüzde 50’yi aşan indirimler yapıyor.
Bu yılın ucuz Paskalya turları gelecek hafta başlıyor. Prontotur, dörder günlük Roma ve Madrid turlarını 299 Euro’dan satışa sundu.
28 Mart’taki dört günlük Roma turunda ilk gün panoramik şehir gezisi yapılacak. Colosseum, İspanyol Merdivenleri, Trevi Aşk Çeşmesi, Piazza Venezia, Vittorio Emanuele Anıtı, Roma Forum, Imperial Forum, Via Del Corso, Vatikan Cumhuriyeti’nin kült merkezi St.Pietro Katedrali görülecek yerler arasında. Daha sonraki günlerde ekstra ücret karşılığında Napoli- Pompei, Floransa (90’ar Euro) ve Castelli Outlet, dağ köyleri (45 Euro) turları yapılacak.
29 Mart’taki dört günlük Madrid turu panoramik şehir gezisiyle başlayacak. Kraliyet Sarayı, İspanya Meydanı ve Cervantes Anıtı, La Puerto Del Sol Alanı, Alcala Kapısı, Cibeles Meydanı ve Çeşmesi, Paseo Del Prado ve Apollo Çeşmesi, Retiro Parkı, Gran Via, Castellana Caddeleri ve Plaza Mayor görülecek yerler arasında. Daha sonraki günlerde ekstra ücret karşılığında Segovia-Avila (60 Euro), Toledo (50 Euro) turları yapılacak. İsteyenler flamenko şovuna (50 Euro) katılabilecek. Her iki turda da konaklama üç yıldızlı otellerde yapılacak. (www.prontotour.com)

Taraklı’da oyun atölyesi
Sakarya’nın ‘Sakin Şehir’ ünvanlı ilçesi Taraklı’da 5 Nisan’da iki günlük oyun atölyesi ve doğa gezisi programı düzenleniyor. Hanımeli Konağı’ndaki etkinlikte Konuralp Sunal eğitmenlik yapacak. Ayrıca ilçenin tarihi sokakları rehber eşliğinde gezilecek. Atölye etkinliği, gezi, iki gece konaklama, kahvaltılar ve bir akşam yemeği dahil 300 TL. (Tel: 0532 317 47 70)

Baharda SPA kampanyası
InterContinental İstanbul’daki Spa Continental bahara hazırlanan kadınlar için wellness üyelik paketinde yüzde 40 indirim yaptı. Bir yıllık pakete uzman eğitmenler eşliğinde kişiye özel spor programı, kadınlara özel hamam, sauna, buhar odası kullanımı, açık havuz, 8 anti-selulit masajı dahil. İndirimli fiyatı 3500 TL. (0212 368 4444 / dahili 5526)

Türkiye Enduro Şampiyonası’nın ilk ayağı Bodrum’da
Türkiye Enduro Şampiyonası ilk yarışının Bodrum ayağı 30-31 Mart’ta Kızılağaç parkurunda yapılacak. Türkiye’de yetişen en önemli motokros ve enduro motosiklet yarışçılarından biri olan Kemal Merkit adına düzenlenecek yarış, uzun, yorucu ve heyecanlı bir parkurdan oluşuyor. Çöl Kaplanı lakabına sahip olan Merkit, geçen sene Transanatolia Rally Raid parkurunda bir yarışçının arkadan çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Şirince’de mitoloji günleri
3 Mayıs’ta İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince’de Mitoloji Günleri düzenlenecek. Nesin Matematik Köyü’ndeki etkinlikte yaratılışçılık ve sanat konuları üzerinde durulacak. Ortadoğu kökenli dinlerin “Adem ve Havva’dan geldik” açıklaması diğer inançlarla karşılaştırılacak. Sanatın ve bilimin konuya yaklaşımı ele alınacak. Etkinliğe katılım bedeli ilk kayıt olanlar için yemek dahil günlük 55 TL. Kayıtlar 18 Mart’ta başlıyor, son kayıt tarihi 26 Nisan. (www.dusunbil.com)

İznik’te ultra maraton
İznik Ultra Maratonu, 20 Nisan’da başlıyor. İznik’in doğasında iki gün sürecek olan 4 ayrı yarış, katılanlara zorlu ama keyifli bir deneyim yaşatacak. Etkinlik, 130, 75, 42 ve 10 kilometre yarışlarıyla Ultra Maraton Fuarı’nı kapsıyor. Patika ve toprak yollarda koşulacak 3 maraton parkurunu tamamlayanlar, Mavi Çini Atölyesi’nin yarışçılar için özel tasarladığı el yapımı çini madalyalara sahip olacak. Son başvuru tarihi, 12 Nisan. (www.iznikultra.com)

 

 

False