GeriSeyahat Fırsatlar ve Fikirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırsatlar ve Fikirler

Fırsatlar ve Fikirler

Günübirlik Kılıçkaya

Doğa aktiviteleri üzerine uzmanlaşan Pirpila, 18 Kasım’da İstanbul’dan Sakarya Kılıçkaya’ya günübirlik yürüyüş ve fotoğraf turu düzenliyor. Sabah saat 6.45’te Mecidiyeköy, saat 7.00’de Kadıköy’den yola çıkacak grup, kahvaltı dahil yaklaşık 2,5 saatlik bir yolculuktan sonra Geyve’ye varacak. Buradan Kapıorman Dağları’nın parçası olan Kılıçkaya vadisine geçilecek. Doğancıl köyünden başlayan yürüyüş yavaş yavaş yükselen patikalarda devam edecek. Tur ücreti 60 TL. (www.pirpila.com)

Amsterdam’da üç gün

Prontotur, 13 Aralık’ta Amsterdam’a dört günlük gezi düzenliyor. İlk gün şehirde Dan Meydanı, Kraliyet Sarayı, Çiçek Pazarı, Kırmızı Fener Sokağı’nın gezileceği panoramik tur düzenlenecek. Ekstra ücret ödeyerek diğer gezilere katılmak isteyenler ikinci gün balıkçı kasabası Volendam’ı, Marken Adası’nı, üçüncü gün ise Den Haag, Rotterdam, Schevningen’i görebilecek. Tur ücreti 783 TL. (www.prontotur.com)

Tempo, Londra’da turizmcilerle buluştu

Gezi dergisi Tempo Travel, Londra’da geçen hafta düzenlenen turizm fuarı World Travel Market’a İngilizce hazırlanan özel Türkiye sayısıyla katıldı. 200 ülkeden 200 bine yakın turizmciyi bir araya getiren etkinlikte Türkiye, Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm kurumları ve otellerinin toplandığı bin metrekarelik standla temsil edildi. Tempo Travel’ın İngilizce hazırladığı özel sayıda Antalya’dan Kapadokya’ya, İstanbul’dan Kuşadası’na Türkiye’nin farklı güzellikleri anlatıldı. Dergi Türkiye’deki bayilerde de satışa sunuldu.

Surin’in filleri sahaya çıkıyor

Uzakdoğu’nun en büyük fil festivallerinden Surin Fil Buluşması, bu hafta sonunda yapılacak ve iki gün sürecek. Tayland’ın fil eğitmenleriyle meşhur şehrinde 1960’dan bu yana her yıl düzenlenen festivalde iddialı şovlar birbirini izleyecek. Gösteriler dünyanın en büyük “Fil Kahvaltısı”yla başlıyor. Şehrin sokaklarında toplanan binlerce kişi geçit yapan filleri besleyecek. Törene Suri gençleri de rengarenk giysileriyle katılacak. Daha sonra Sri Narong Stadyumu’nda yetenek yarışmaları, futbol karşılaşmaları, fil savaşları yapılacak. (www.thaifestivalblogs.com)

Antalya’da buluşalım

Yazı kısa bir Antalya kaçamağıyla uğurlayacaksanız, aklınızda olsun: Bu yıl 12’nci kez düzenlenecek Antalya Piyano Festivali tarihinin en iddialı programlarından biriyle müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Fazıl Say’ın sanat yönetmenliğini yaptığı festivalde 16 Kasım’dan 8 Aralık’a 13 konser düzenlenecek. Klasiğin yanı sıra Chick Corea, Brad Mehldau, Buika gibi cazcılar sahneye çıkacak. Festivale Fazıl Say, Borusan Filarmoni Orkestrası eşliğinde Çaykovski’nin Birinci Piyano konçertosu ve Mezopatamya Senfonisi’yle (16-17 Kasım), kemancı Midori piyanist Özgür Aydın eşliğinde Beethoven ağırlıklı resitaliyle, klavsenci Andreas Staier çeşitli bestecilerin Diabelli temalı eserleriyle (22 Kasım), piyanist Gülsin Onay, Beethoven, Debussy, Saygun eserlerinden oluşan resitaliyle (26 Kasım), Tziman Barto ise Liszt, Brahms, Chopin akşamıyla, kemancı Gidon Kremer üçlüsüyle birlikte yorumlayacağı Çaykovski, Frank programıyla (6 Aralık) katılacak. Kapanış konseri ise Vladimir Spivakov ve Moskova Virtüözlerinden (8 Aralık). Tüm konserler Antalya Kültür Merkezi’nde ve saat 20.00’de başlıyor. (antalyapiyanofestivali.com)

715 TL’ye beş gece Barselona

Aralık başındaki Puente tatili için binlerce İspanyol turist Türkiye’ye gelecek. Onları taşıyan uçaklar bu fırsattan yararlanıp indirimli tatili yapacak Türk gezginleri İspanya kentlerine taşıyacak. Anı Tur, 5 Aralık’ta dört gece, beş günlük Barselona turu düzenliyor. Konaklama şehrin çevresindeki ve merkezindeki 3 ve 4 yıldızlı otellerde gerçekleştirilecek. Tur fiyatları 715 TL’den başlıyor. Şehir turu bu fiyata dahil. İkinci akşam düzenlenecek flamenko gösterisi için 60, üçüncü gün düzenlencek Girona, Figueres ve Dali Müzesi turu için 70 Euro ekstra ödemek gerekiyor. (www.anitur.com.tr)

Mürefte’de şarap tadımı

GeziciYAK, bu hafta pazar günü Tekirdağ’a günübirlik şarap tadımı düzenliyor. Sabah saat 8.00’de İstanbul’dan ayrılacak grup Şarköy’de öğle yemeği yiyecek. Daha sonra Mürefte, Gaziköy, Hoşköy’de bağları gezecek. Şaraphanelerde tadım yapılacak. Şarap Müzesi ziyaret edilecek. Tur ücreti 120 TL. (www.geziciyak.com)

Orta Afrika ve Kamerun’da 14 günlük kültür safarisi

Aralıkta iki haftanızı Orta Afrika’nın el değmemiş yağmur ormanlarını, pigme köylerini, renkli yerel pazarlarını, soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ova gorillerini, orman fillerini keşfetmeye ayırmak ister misiniz? Antonina Turizm, 7 Aralık’ta 14 günlük Kamerun ve Orta Afrika Cumhuriyeti turu düzenliyor. Katılımcılar bu gezide Dzanga Sangha, Yaounde Mfou gibi milli parkları, Boali, Ekom gibi şelaleri, Lobaye ve Oubangui nehirlerini, sömürge döneminden kalma yapıları, yerli kabilelerini görebilecek. Tur ücreti 6590 Euro. (antoninaturizm.com)

Öğretmenlere indirimli

Kastamonu’nun Daday ilçesindeki İksir Resort, 24 Kasım’daki Öğretmenler Günü’nde öğretmen konuklarına indirimli konaklama imkanı sunuyor. Ayrıca o gece otelin diskosunda özel bir eğlence düzenlenecek. Düzenlenecek çekilişte şanslı birer konuğa el yapımı otantik kilim, yarım saatlik binicilik eğitimi, bir sonraki konaklamada yüzde 50 indirim verilecek. (www.iksirresorttown.com)

Golf otelinde kasım fırsatı

Etstur, yazı Antalya kıyılarında golf oynayarak uğurlamak isteyenlere özel bir paket hazırladı. Voyage Belek Golf&SPA’da ultra her şey dahil sistemiyle 129 TL’den başlayan fiyatlarla konaklama imkanı sunuyor. Otelin farklı restoranlarında dünya mutfağını tadabilir, ödüllü sahasında golf oynayabilir, SPA’sında yorgunluğunuzu atabilirsiniz. (www.etstur.com)

Her gün Elazığ

Onur Havayolları, 22 Kasım’da İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan her gün Elazığ’a karşılıklı uçuşlarına başlıyor. Hafta içinde İstanbul’dan seferler saat 16.25’te, cumartesi saat 16.40’ta, pazar günü ise 15.45’te. Elazığ’dan dönüşler hafta içinde saat 19.00’da, cumartesi saat 19.25’te, pazar günü ise 18.40’ta. Biletler fiyatları her şey dahil 62 TL’den başlıyor. (www.onurair.com)

Kırım’a 172 Euro’ya uçun

Aironix Havayolları, haftada iki gün İstanbul Sabiha Gökçen Havalima’nından Kırım’ın idari merkezi Simferopol’a karşılıklı sefer düzenlemeye başladı. Perşembe ve pazar günleri yapılan uçuşlarda gidiş-dönüş bilet fiyatları 172 Euro’dan başlıyor. (Tel: 0212 334 29 31)

False