GeriSeyahat Fırsatlar- Fikirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırsatlar- Fikirler

Fırsatlar- Fikirler

Vize almadan yola devam

ETS Tur’un vizesiz düzenlediği dört gecelik Balkanlar Üsküp, Priştina turu havaların güzel gitmesiyle daha çekici hale geldi. Üsküp’ün tarihi noktalarının yanı sıra Ohrid Gölü’nün batı kıyısındaki Müslüman Arnavutların çoğunluğu oluşturduğu Struga şehri, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılmış şirin bir kasaba şehri olan Kalkandelen (Tetovo), Kosova’nın ikinci büyük şehri Prizren gibi destinasyonlar da mevcut. Fiyatı, 499 euro’dan başlıyor. (www.etstur.com)

Bu festivalin onur konuğu develer

Hindistan’ın renkli festivallerinden ‘Pushkar Deve Pazarı’, her yıl Hindu takvimine göre kasım-aralık aylarına denk gelen ilk dolunayda yapılıyor. Bu yıl 6-17 Kasım’a denk geliyor. Ortalama 300 bin kişinin katıldığı festivalde toplam 20 bin deve, büyükbaş hayvan ve at görmek mümkün. Tümü karnavaldaymış gibi süsleniyor, kobra oynatıcıları, gelincik–kobra dövüş bahisçileri pazara renk katıyor. Turistler banyolu lüks çadırlarda konaklıyor
(www.pushkarcamelfair.com).

İyi fotoğrafa bedava konaklama

Kastamonu Daday’daki İksir Resort kasım boyunca her hafta sonu Ballıdağ ve Elveren Yaylası’na foto safari düzenliyor. Katılımcılar arasından en güzel sonbahar fotoğrafını çekene, ocak veya şubatta bir hafta sonu, çift kişilik şömineli odada tam pansiyon konaklama hediye edilecek. Tesis Kastamonu Havaalanı’na 50 km mesafede (www.iksirresorttown.com)

TAV’dan İzmir kampanyası

TAV Tourism, 30 Aralık’a kadar İzmir Adnan Menderes Havalimanı satış ofisinden uçak bileti alanları Comfort Lounge’da ağırlayacak, HAVAŞ servisinden tek yön ücretsiz yararlanmasını, havalimanındaki gıda noktalarında yüzde 15 indirimle alışveriş yapmasını sağlayacak.

False