GeriSeyahat Fırsatlar-Fikirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırsatlar-Fikirler

Fırsatlar-Fikirler

Şeker Bayramı’nda Karadeniz’e gurme seyahati

GezginDamaklar seyahat acentesi, damak tadına düşkünler için bayramda uçakla Karadeniz turu düzenliyor. 7 Ağustos’ta Samsun Havaalanı’ndan başlayacak beş günlük ‘Pitoresk Bir Âlem Karadeniz’ turunda Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize’de yaylalar, kültürel ve tarihi alanlar gezilecek, yerel lezzetler tadılacak. Pideler, Akçaabat köftesi, Laz böreği, hamsikuşu, mıhlama, balık köftesi, hamsili pilav, mısır ekmeği, karalahana çorbası, kaygana, kurufasulye, tereyağlı pilav, kuymak, turşu kavurması, kara lahana sarması, Hamsiköy sütlacı mönülerdeki lezzetler. Fiyatı konaklama ve yemekler dahil kişi başı 1650 TL.
(www.gezgindamaklar.com)

Moğolistan’a fotoğraf yolculuğu

Kop Tur, 3 Temmuz’da Moğolistan’a 11 günlük fotoğraf turu düzenliyor. Fotoğrafa meraklı gezginler, Muammer Yanmaz eğitmenliğinde Çin ile Sibirya arasında devasa bir yüzölçümüne sahip Moğolistan’a giderek bir yandan Cengiz Han’ın güçlü mirasını, bir yandan da yerel Şamanist geleneklerle sentezlenen Tibet Budizmi kimliğini keşfedecek. Sert bir kara ikliminin hâkim olduğu ülkeyi ziyaret etmek için en elverişli ay temmuz. Gezginler uçsuz bucaksız bozkırlarda at yetiştiricileri ile tanışacaklar. Dünyanın en iyi korunmuş dinozor fosilleri, yumurtaları ve kemiklerinin görülebileceği Gobi Çölü, 60 milyon yıl önce oluşan ve alevli uçurumlar olarak bilinen kırmızı kayaların bulunduğu Bayanzag da gezinin duraklarından. Tur, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Orhun Vadisi’ni de kapsıyor. Gezinin bu bölümünde, Büyük Moğol İmparatorluğu’nun eski başkenti Karakurum, Orhun Yazıtları ve tarihi manastırlar keşfedilecek. Seyahatte çekilecek fotoğraflar, dünyayı dolaşarak tanıklıkları belgelemeyi ve aktarmayı amaçlayan 40 Renk Fotoğraf Projesi kapsamında sergilenme fırsatı bulacak. Tüm yemekler ve geziler tur ücretine dahil. Turun ücreti iki kişilik odada kişi başı 4.150 Dolar.
(www.dunyaninrenkleri.com)

Âşıklar şehri Roma’ya gidin

Setur, 20 Haziran’da üç günlük Roma turu düzenliyor. Piazza Della Republica, Via Nazionale, Aşk Çeşmesi, Piazza Venezia, Colosseum, İspanyol Merdivenleri, Vatikan görülecek yerler arasında. İsteyenler Napoli & Pompei, Castelli Romani Outlet Center turlarına da katılabilecek. Fiyatı 857 Euro’dan başlıyor. (www.setur.com.tr

Benelüx ve Paris’i keşfedin

Odeon Tur, 9 Temmuz’da 7 gece 8 günlük Benelüx&Paris turu düzenliyor. Amsterdam, Köln, Lüksemburg, Paris, Brüksel ve Bruges gezilecek yerler arasında. Fiyatı 649 Euro’dan başlıyor. Bu arada Türk Hava Yolları’nın özel yolcu programı Miles & Smiles’ın üyeleri Odeon Tours’dan gerçekleştirecekleri tüm yurtdışı tur paketlerinde ve kişiye özel hazırlanan programlarda her 100 TL harcama karşılığı 50 bonus mil kazanıyor. (www.odeontatil.com)

Dolunayda Boğaziçi

Seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç, 24 Haziran’da düzenlenecek tekne turunda Boğaziçi yalılarını anlatacak. Dolunay akşamı saat 18.30’da Kabataş’tan başlayan yemekli turda sınırsız içki ikramı yapılacak. Kraliçe 2’nci Elizabeth’i ağırlayan Keyifstyle yatıyla düzenlenen gezi saat 22.30’a kadar sürecek. Rena Travel’ın düzenlediği gezinin ücreti 150 TL (Tel: 05322969622).

Halkidiki 299 TL

Megalo Tour, 4 Ağustos’a kadar her perşembe ve pazar günleri 2 ve 3 gece konaklamalı otobüsle Halkidiki turu düzenliyor. Fiyatı 299 TL’den başlıyor. (www.megalotour.com)

Floransa-Venedik turu 399 Euro

Mika Tur, 4 Temmuz çıkışlı 3 gecelik Floransa-Venedik turu düzenliyor. Toskana’nın kalbi Floransa’da Rönesans yolculuğuna çıkabilir, Âşıklar Şehri Venedik’te meşhur kanallarda gezerken gondolcuların söylediği allegretto’ları dinleyebilirsiniz. Floransa’da Rönesans’ın doğumunu simgeleyen Santa Maria del Fiore Katedrali, Giotto’nun Çan Kulesi, Venedik’te ise San Marco Meydanı ve Bazilikası, Rialto Köprüsü gezilecek yerler arasında. Ayrıca ekstra turlara katılarak Verona’da Shakespeare’in Juliet’inin evini, İtalya’nın en büyük gölü Garda’yı görmek mümkün. Fiyatı 399 Euro’dan başlıyor. (www.tatilbudur.com)

False