GeriSeyahat Fırsatlar-Fikirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırsatlar-Fikirler

Fırsatlar-Fikirler

Paris’te Müzik Bayramı ve Foto-Maraton turu

Koptur, 19-23 Haziran tarihleri arasında Paris–Foto Maraton turu düzenliyor. Fotoğraf sanatçısı Muammer Yanmaz eğitmenliğinde gerçekleşecek turda Paris Müzik Bayramı’na da (Fête de la Musique) tanıklık edilecek. Müzik Bayramı’nda barlarda, tiyatrolarda ve konser salonlarında jazz, soul, funk, rock, reggae, klasik ve diğer birçok müzik türü dinlenebilecek, dans, oyunlar izlenebilecek. Gezi programında ayrıca şu etkinlikler yer alıyor: Seine Nehri üzerinde tekne turu, Gökşin Sipahioğlu tarafından kurulan ve dünyanın en meşhur fotoğraf ajansları arasında yer alan Sipa Ajans’ı tanıma gezisi, yürüyerek Jouffroy, Vivienne, Panoramas, Brady, Prado gibi Paris’in ilginç pasajlarında gezinti, pek çok sanatçının stüdyosunun yer aldığı Montmartre’ı ziyaret, Paris’in en ilginç sokak ve binalarının görülebileceği Marais mahallesi gezisi. Dünyaca ünlü birçok filozof, yazar, sanatçı ve politikacının defnedildiği, yapımı 18. yüzyıla dayanan ve ilginç mimarisiyle Paris’in önemli bir ziyaret noktası haline gelen Père Lachaise Mezarlığı da görülecek yerler arasında. Tüm geziler ve toplu taşıma kartı tur ücretine dahil. Fiyatı iki kişilik odada kişi başı 1.190 Euro. Seyahat boyunca çekilen fotoğraflardan oluşan bir seçki, 40 Renk Fotoğraf Projesi kapsamında sergilenecek. (www.dunyaninrenkleri.com)

Doğu Amerika’yı keşfedin

Vip Turizm, 1-10 Ağustos tarihleri arasında Doğu Amerika’ya tur düzenliyor. 9 gece 10 günlük tur Ramazan Bayramı’na denk geliyor. New York, Orlando ve Miami’yi kapsıyor. (www.vip.com.tr)

Babylon Aya Yorgi’yi keşfedin

Babylon İstanbul’un efsane ‘Oldies But Goldies’ partisi bu yaz sezonunda Babylon Aya Yorgi’ye taşınıyor. 14 Haziran’dan itibaren her Cuma akşamı, 80’ler ve 90’lar başta olmak üzere tüm zamanların unutulmaz klasikleriyle Murat Abbas ve Murat Beşer komutasında dans partileri düzenlenecek. Plajını 7 Haziran’da açacak olan Babylon Aya Yorgi’de ayrıca tüm yaz boyu çeşitli gruplar da sahne alacak.

İspanya’dan Fransa’ya uzanan yaz turu

More Travel, 15–22 ve 22–29 Haziran tarihleri arasında, 7 gece 8 gün süren, İspanya’dan Fransa’ya uzanan tur düzenliyor. Toulouse’un doğal güzelliğine tanık olabilecek, Barselona’nın güneşinde ısınacak, Rioja ve Bordeaux’nun şaraplarını tadabilecek, Bilbao’nun kültürünü keşfedebilecek, San Sebastian’ın masmavi sularında serinleyebileceksiniz. Fiyatı 999 Euro. (www.moretravel.com.tr)

Tekirova’da doğanın kucağında tatil yapın

Martı Myra Hotel, tarihi Olympos ve Phaselis kentleri arasında Tekirova’da yer alıyor. Yemyeşil ağaçlar arasında yer alan tesisin birçok köşesinde doğal yaşamı korumak için özel olarak yapılmış kuş yuvaları bulunuyor. Gençlere ve çocuklara da hitap eden otelde, profesyonel eğitmenler eşliğinde tırmanma duvarı, bungeetrombolin, su polosu, okçuluk gibi aktiviteler yapılabiliyor. Minikler yaş grubuna göre kurslara, otel dışı gezi programlarına katılabiliyor, Fun Park, Playbarn gibi oyun alanlarında vakit geçirebiliyor.
Otelin refleksoloji masajı, ferahlatıcı soğuk havlu, gün boyu atıştırmalıklar, şampanya, gazete gibi hizmetleri de bulunuyor. Tesiste 10 Haziran tarihine kadar 2 kişilik odada kişi başı konaklama fiyatı ultra her şey dahil hizmetle 220 TL.

Kazdağları’nda huzur bulun

Çetmihan Otel, Çanakkale Küçükkuyu’da 12 ay hizmet veren bir dağ evi. Çam ormanı ve deniz manzaralı 16 odası bulunan otel Kazdağları’nın eteklerinde bulunuyor. Otelin kendi zeytinliklerinden elde edilen zeytinyağı ile yapılan Girit ve Cunda mutfaklarından seçmeleri tadabilirsiniz. 2 kişi gecelik konaklamanın fiyatı 350 TL. Bu fiyata kahvaltı ve akşam yemeği dahil. (www.cetmihan.com)

False